Категорія
Новини
Дата

Heineken знайшла покупця на свій бізнес у РФ, чекає схвалення угоди

Нідерландський пивоварний концерн Heineken знайшов покупця на свій бізнес у РФ, угоду має затвердити російська влада. Про це компанія повідомила у пресрелізі до квартальної звітності.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Heineken заявила, що працює над передачею права власності на російський бізнес. Компанія вже подала на схвалення до органів влади РФ відповідну заявку, йдеться у повідомленні. 
  • Після схвалення заявки компанія обіцяє повідомити подробиці угоди й розкрити відомості про покупця. 

Контекст

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ. Щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років, йдеться у моніторингу KSE Institute. Лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

У березні минулого року Heineken заявила, що через війну РФ проти України зупиняє нові інвестиції та експорт до Росії, а також припиняє виробництво, продаж і рекламу свого флагманського бренду Heineken. 

Крім того, компанія відмовилася від доходів від російського бізнесу – всі виплати, роялті та дивіденди були припинені.

Раніше Heineken повідомила, що планує в першій половині 2023 року повністю залишити Росію, хоча зазнає труднощів із продажем російських активів.

Портфель виробника налічує близько 300 брендів, включаючи марки Heineken, Amstel, Birra Moretti, Desperados, Fosterʼs, Newcastle Brown Ale, Sagres, Sol, Star, Strongbow, Tecate, Tiger та ін. Національні бренди в Росії включають марки «Охота», «Степан Разін», «Бочкарьов» та ін. У Росії компанія має сім пивоварних заводів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні