Олена Кошарна, засновниця Horizon Capital. /Григорій Веприк
Категорія
Новини
Дата

Horizon Capital залучив $125 млн для інвестицій в українські компанії

Олена Кошарна, засновниця Horizon Capital. Фото Григорій Веприк

Horizon Capital залучив $125 млн на першому етапі формування нового фонду з цільовим розміром $250 млн для інвестицій в українські компанії. Фонд підтримуватиме зростаючі технологічні та експортно-орієнтовані компанії, йдеться у пресрелізі компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Horizon Capital оголосила про формування нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV, L.P. (ʼHCGF IVʼ) до якого було залучено $125 млн на першому етапі. Фонд підтримуватиме підприємців-візіонерів, які очолюють швидко зростаючі технологічні та експортно-орієнтовані компанії. 
  • Із запуском фонду HCGF IV, компанія Horizon Capital досягла рекордно високого результату першого етапу, зібравши 50% від своєї цілі в $250 млн, і найвищого результату першого етапу в історії компанії, йдеться у повідомленні.
  • На першому етапі Фонд підтримали ЄБРР, МФК, Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft дочірня компанія KfW Group, Голландський банк розвитку, Швейцарський інвестиційний фонд для ринків, що розвиваються («SIFEM»), Western NIS Enterprise Fund та Zero Gap Fund (сформований у співпраці між The Rockefeller Foundation та John D. and Catherine T MacArthur Foundation). 
  • Зокрема, WNISEF повідомив, що виділяє $10 млн в рамках першого етапу формування фонду HCGF IV.
  • ЄБРР повідомив, що виділив до $40 млн (€40 млн) для фонду HCGF IV. У майбутньому банк може збільшити свою інвестицію в цей фонд до $50 млн.

Контекст

Horizon Capital – провідна інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі, з активами під управлінням на понад $1,2 млрд, зокрема залучивши понад $580 млн капіталу для підтримки підприємців-візіонерів з України та Молдови протягом лише останніх пʼяти років. 

Сукупний капітал інвесторів фондів перевищує $570 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні