Категорія
Новини
Дата

IBM купує розробника хмарних сервісів Apptio за майже $5 млрд

Компанія International Business Machines (IBM) планує придбати Apptio, яка займається хмарним програмним забезпеченням, у Vista Equity Partners за $4,6 млрд готівкою, пише Reuters. Угода спрямована на розширення можливостей IBM у сфері хмарних обчислень та автоматизації,

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • IBM заявила, що профінансує угоду за рахунок готівки, та очікує, що її буде закрито у другій половині 2023 року.
  • Apptio заснована в 2007 році в Сіетлі, допомагає компаніям керувати своїми витратами на хмарні послуги, а також пропонує такі функції, як бюджетування ІТ, прогнозування та фінансовий аналіз.
  • За даними TechCrunch, IBM планує використовувати Apptio разом з існуючим програмним забезпеченням IBM та ШІ-платформою для розробки та продажу рішень для підприємств, які дають можливість керувати та оптимізувати витрати.
  • Apptio зараз належить фірмі Vista Equity Partners, яка заплатила $1,94 млрд, щоб зробити її приватною ще в 2018 році.

Контекст

Минулого місяця IBM представила Watsonx, нову платформу штучного інтелекту та даних, яка має допомогти компаніям інтегрувати ШІ у свій бізнес.

IBM каже, що запуск Watsonx мотивований проблемами, з якими багато компаній все ще стикаються під час розгортання ШІ на робочому місці. 30% бізнес-лідерів, які взяли участь в опитуванні IBM, називають проблеми довіри та прозорості як барʼєри, що стримують їх від впровадження ШІ, а 42% посилаються на проблеми з конфіденційністю, особливо щодо генеративного ШІ.

Watsonx надає клієнтам доступ до набору інструментів, інфраструктури та консультаційних ресурсів, які їм необхідні для створення власних моделей ШІ або налаштування й адаптації наявних моделей на основі їхніх власних даних. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні