Категорія
Новини
Дата

IBM купує розробника хмарних сервісів Apptio за майже $5 млрд

1 хв читання

Компанія International Business Machines (IBM) планує придбати Apptio, яка займається хмарним програмним забезпеченням, у Vista Equity Partners за $4,6 млрд готівкою, пише Reuters. Угода спрямована на розширення можливостей IBM у сфері хмарних обчислень та автоматизації,

Ключові факти

  • IBM заявила, що профінансує угоду за рахунок готівки, та очікує, що її буде закрито у другій половині 2023 року.
  • Apptio заснована в 2007 році в Сіетлі, допомагає компаніям керувати своїми витратами на хмарні послуги, а також пропонує такі функції, як бюджетування ІТ, прогнозування та фінансовий аналіз.
  • За даними TechCrunch, IBM планує використовувати Apptio разом з існуючим програмним забезпеченням IBM та ШІ-платформою для розробки та продажу рішень для підприємств, які дають можливість керувати та оптимізувати витрати.
  • Apptio зараз належить фірмі Vista Equity Partners, яка заплатила $1,94 млрд, щоб зробити її приватною ще в 2018 році.

Контекст

Минулого місяця IBM представила Watsonx, нову платформу штучного інтелекту та даних, яка має допомогти компаніям інтегрувати ШІ у свій бізнес.

IBM каже, що запуск Watsonx мотивований проблемами, з якими багато компаній все ще стикаються під час розгортання ШІ на робочому місці. 30% бізнес-лідерів, які взяли участь в опитуванні IBM, називають проблеми довіри та прозорості як барʼєри, що стримують їх від впровадження ШІ, а 42% посилаються на проблеми з конфіденційністю, особливо щодо генеративного ШІ.

Watsonx надає клієнтам доступ до набору інструментів, інфраструктури та консультаційних ресурсів, які їм необхідні для створення власних моделей ШІ або налаштування й адаптації наявних моделей на основі їхніх власних даних. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні