Категорія
Новини
Дата

IBM запустила ШІ-платформу Watsonx

Корпорація International Business Machines (IBM) представила Watsonx, нову платформу штучного інтелекту та даних, яка має допомогти компаніям інтегрувати ШІ у свій бізнес, пише TechCrunch.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На своїй щорічній конференції Think компанія презентувала Watsonx, нову платформу, яка надає інструменти для створення моделей ШІ та надає доступ до попередньо навчених моделей для створення компʼютерного коду, тексту й багато іншого.
  • IBM каже, що запуск Watsonx мотивований проблемами, з якими багато компаній все ще стикаються під час розгортання ШІ на робочому місці. 30% бізнес-лідерів, які взяли участь в опитуванні IBM, називають проблеми довіри та прозорості як барʼєри, що стримують їх від впровадження ШІ, а 42% посилаються на проблеми з конфіденційністю, особливо щодо генеративного ШІ.
  • Watsonx надає клієнтам доступ до набору інструментів, інфраструктури та консультаційних ресурсів, які їм необхідні для створення власних моделей ШІ або налаштування й адаптації наявних моделей на основі їх власних даних. 
  • Watsonx.ai компанія IBM розпливчастою маркетинговою мовою описує як «корпоративну студію для розробників ШІ». Аналогічним продуктом, за даними видання, є SageMaker Studio від Amazon, Vertex AI від Google і Azure AI Platform від Azure.
  • Проте IBM стверджує, що Watsonx – єдина інструментальна платформа ШІ на ринку, яка пропонує низку попередньо навчених, розроблених для підприємства моделей та «рентабельну інфраструктуру». IBM пропонує підприємствам, які використовують Watsonx.ai, сім попередньо вивчених моделей, деякі з яких мають відкритий вихідний код.

Контекст

Цього місяця головний виконавчий директор International Business Machines Corp. Арвінд Крішна заявив, що компанія розраховує призупинити набір співробітників на посади, які, на її думку, можуть бути замінені штучним інтелектом у найближчі роки, писало агентство Bloomberg.

Найм на роботу в бек-офісі, наприклад, у відділі кадрів, буде припинено або сповільнено, сказав він. За словами Крішни, ці ролі, не повʼязані з клієнтами, становлять приблизно 26 000 співробітників. «Я міг би легко побачити, як 30% із них буде замінено штучним інтелектом та автоматизацією протягом пʼятирічного періоду». Йдеться про скорочення приблизно 7800 робочих місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні