Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск приїхав до Ізраїлю після звинувачень в антисемітизмі

Американський мільярдер, голова Tesla та SpaceX Ілон Маск приїхав до Ізраїлю на тлі звинувачень в антисемітизмі. Бізнесмен зустрівся з премʼєр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху під час відвідування місць, де відбувалися масові вбивства в день нападу ХАМАС 7 жовтня, пише The Times of Israel.

Ключові факти

  • Маск прибув до Ізраїлю 27 листопада. «Вчинки говорять голосніше за слова», – прокоментував він свій візит.
  • Під час візиту Маск має зустрітися із сімʼями заручників, які утримуються в Секторі Гази. На зустрічі з президентом Ісааком Герцогом планується обговорити боротьбу зі «зростанням антисемітизму в мережі», повідомив прессекретар президента Ізраїлю.

Контекст

Два тижні тому у звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, призупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що вона зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали справжню правду».

Сам мільярдер рішуче відкидав звинувачення. «Немає нічого більш далекого від правди», – заявив Маск.

Пізніше Маск подав позов проти Media Matters за те, що, за його словами, було «шахрайською атакою» на X. 

22 листопада бізнесмен повідомив, що доходи X, «отримані від контенту, повʼязаного з війною в Секторі Гази», спрямують до ізраїльських лікарень, а також до міжнародних гуманітарних організацій, які працюють у Секторі Гази.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні