Лінда Яккаріно, СЕО X. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Антисемітський скандал у Х. Лінда Яккаріно відмовляється йти з посади СЕО на тлі масової втечі рекламодавців

Лінда Яккаріно, СЕО X. Фото Getty Images

Лінда Яккаріно опирається закликам з боку рекламодавців піти з посади генерального директора X, пише Financial Times. Великі компанії такі як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast, Lions Gate та Warner Bros припиняють свої витрати на платформу через занепокоєння з приводу її власника Ілона Маска і антисемітського контенту.

Ключові факти

  • За словами трьох джерел, на вихідних безліч керівників та друзів Яккаріно з рекламної індустрії в приватному порядку закликали її піти у відставку, щоб урятувати свою репутацію.
  • Однак вона відмовилася залишити свою посаду, повідомили два джерела, оскільки «вона вірить у місію X та її співробітників». 
  • «Я порадив Лінді в текстовому повідомленні піти і сказав, що перебування там тільки зашкодить її репутації, – сказав Лу Паскаліс, виконавчий директор маркетингової консалтингової компанії AJL Advisory і колишній топ-менеджер із засобів масової інформації в Bank of America. – «Маск має знайти нову модель доходу, оскільки він убив рекламу на платформі, і точка».
  • Він сказав, що бренди можуть зіткнутися зі скаргами акціонерів та потенційними бойкотами клієнтів, якщо продовжать розміщувати рекламу на платформі.

Контекст

X найняв Яккаріно у червні, щоб повернути рекламодавців на платформу після того, як багато з них скоротили свої витрати на платформу. Раніше Яккаріно була керівником відділу реклами в NBCUniversal.

Минулого тижня звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, призупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали справжню правду».

Маск пообіцяв подати позов проти Media Matters за те, що, за його словами, було «шахрайською атакою» на X. Виконавчий директор Media Matters Анджело Карузоне заявив у відповідь, що впевнений у перемозі у суді. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні