Категорія
Новини
Дата

Компанія X подала до суду на організацію Media Matters, яка звинуватила соцмережу у поширенні антисемітського контенту

Компанія X (раніше Twitter) подала до суду на організацію Media Matters, яка виявила, що соцмережа розміщує рекламні публікації поряд з постами, що вихваляють нацизм, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У своєму позові, поданому в окружний суд США в Техасі, компанія стверджує, що Media Matters очорнює її репутацію. Таким чином організація «маніпулює» соціальною мережею, використовуючи облікові записи, підписані лише на профілі великих брендів або користувачів, які виробляють маргінальний контент, заявляє X. 
  • Ці акаунти «постійно прокручували та оновлювали» стрічку, поки не знайшли рекламу поряд із екстремістськими постами, йдеться у заяві X.
  • Компанія Ілона Маска заявляє, що у звіті Media Matters було перекручено типовий досвід роботи з X з «наміром нашкодити соціальній мережі та її бізнесу».
  • Президент Media Matters Анджело Карузоне назвав позов «несерйозним» і сказав, що він «призначений для того, щоб залякати критиків X і змусити їх мовчати»

Контекст

Минулого тижня звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, призупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали справжню правду».

Маск пообіцяв подати позов проти Media Matters за те, що, за його словами, було «шахрайською атакою» на X. Голова Media Matters Карузоне заявив у відповідь, що впевнений у перемозі у суді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні