Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск закликав співробітників Tesla не перейматися «божевіллям на фондовому ринку»

1 хв читання

Виконавчий директор Tesla Inc Ілон Маск закликав співробітників не перейматися «божевіллям, яке відбувається на фондовому ринку» після того, як акції компанії з початку року впали майже на 70%, пише Reuters.

Ключові факти

  • «Нехай вас не надто турбує божевілля на фондовому ринку. Оскільки ми демонструємо чудові результати, ринок це визнає… У довгостроковій перспективі я дуже вірю, що Tesla стане найдорожчою компанією на Землі!», – сказав Маск.
  • Він також закликав працівників збільшити поставки наприкінці цього кварталу після того, як автовиробник запропонував знижки на свої автомобілі в США і Китаї.
  • Стрімке падіння ціни акцій Tesla вдарило по вартості акцій, якими володіють співробітники виробника електромобілів. Tesla запропонувала компенсацію для більшості співробітників, зазначило агентство.
  • Аналітики Morgan Stanley знизили ціну акції Tesla до $250 з $330, заявивши, що останні два роки попит, що перевищував пропозицію, «суттєво зміниться на перевищення пропозиції над попитом» у 2023 році.

Контекст

Акції компанії відновилися в середу після падіння на 11,5% на попередній сесії – найнижчого рівня з серпня 2020 року. У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го.

Капітал мільярдера почав зменшуватися після непродуманого поглинання соцмережі Twitter. Це негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Частка Ілона Маска в Tesla коштує близько $40 млрд, а опціони – ще $28 млрд. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У середині грудня Маск продав черговий пакет акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні