Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск закликав співробітників Tesla не перейматися «божевіллям на фондовому ринку»

Виконавчий директор Tesla Inc Ілон Маск закликав співробітників не перейматися «божевіллям, яке відбувається на фондовому ринку» після того, як акції компанії з початку року впали майже на 70%, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Нехай вас не надто турбує божевілля на фондовому ринку. Оскільки ми демонструємо чудові результати, ринок це визнає… У довгостроковій перспективі я дуже вірю, що Tesla стане найдорожчою компанією на Землі!», – сказав Маск.
  • Він також закликав працівників збільшити поставки наприкінці цього кварталу після того, як автовиробник запропонував знижки на свої автомобілі в США і Китаї.
  • Стрімке падіння ціни акцій Tesla вдарило по вартості акцій, якими володіють співробітники виробника електромобілів. Tesla запропонувала компенсацію для більшості співробітників, зазначило агентство.
  • Аналітики Morgan Stanley знизили ціну акції Tesla до $250 з $330, заявивши, що останні два роки попит, що перевищував пропозицію, «суттєво зміниться на перевищення пропозиції над попитом» у 2023 році.

Контекст

Акції компанії відновилися в середу після падіння на 11,5% на попередній сесії – найнижчого рівня з серпня 2020 року. У грудні цінні папери Tesla подешевшали на 44%, а за рік вони обвалилися майже на 70% після максимуму понад $400 у листопаді 2021-го.

Капітал мільярдера почав зменшуватися після непродуманого поглинання соцмережі Twitter. Це негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Частка Ілона Маска в Tesla коштує близько $40 млрд, а опціони – ще $28 млрд. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

У середині грудня Маск продав черговий пакет акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter.

За оцінками Forbes, падіння акцій Tesla знизило статки Маска, які ще рік тому перевищували $215 млрд, до $137 млрд. 14 грудня голова групи LVMH Бернар Арно витіснив Ілона Маска з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні