Ілон Маск продав акції Tesla ще на $3,6 млрд. Капіталізація компанії вперше за два роки впала нижче за $500 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск продав акції Tesla ще на $3,6 млрд. Капіталізація компанії вперше за два роки впала нижче за $500 млрд

2 хв читання

Getty Images

Ілон Маск продав ще один транш акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем з моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Мільярдер, який у жовтні очолив Twitter, уже продав акції на суму майже $23 млрд з моменту оголошення про придбання соцмережі.
  • Цей останній розпродаж, який, згідно із заявкою, тривав з понеділка по середу, стосувався 22 млн акцій виробника електромобілів. Причину продажу не було вказано.
  • Маск домовився про фінансування придбання Twitter коштом банківського боргу в обсязі $12,7 млрд, а також оголосив про $7 млрд зобовʼязань інших інвесторів цього року.
  • У вівторок Маск написав у Twitter: «Ризикуючи заявити про очевидне, остерігайтеся боргу в нестабільних макроекономічних умовах, особливо коли ФРС продовжує підвищувати ставки».
  • The Wall Street Journal пише, що продаж цих акцій означає, що очільник Tesla продав акцій компанії на суму понад $39 млрд відтоді, як акції компанії досягли свого піка в листопаді 2021 року. Tesla, як і раніше, найдорожчий виробник автомобілів у світі, втратив понад $700 млрд ринкової капіталізації від того часу.
  • За інформацією BBC, акції Tesla цього року є одними з найгірших серед великих автовиробників та технологічних компаній, оскільки інвестори стурбовані тим, що викуп Маском Twitter відвертає його увагу.
  • У середу вартість акцій Tesla, що котируються на технологічному індексі Nasdaq у Нью-Йорку, вперше з 2020 року закрилася нижче за $500 млрд. Наприкінці минулого року компанія коштувала понад $1 трлн, але за останні місяці її вартість різко впала. Акції Tesla в середу впали на 2,58% – до $156,80, найнижчого рівня більш ніж за два роки.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив з першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – в $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал в $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Масове скорочення робочих місць, добровільне звільнення співробітників та втеча рекламодавців – такий результат першого місяця роботи Twitter під керівництвом Маска. Непродумане поглинання соцмережі вже негативно впливає на найвідоміший актив Маска та головне джерело його багатства – Tesla. Акції компанії падають, а спостерігачі ставлять під сумнів оповитий легендами статус Маска як геніального підприємця.

Маск очолив рейтинг мільярдерів у 2021 році, витіснивши з першого місця засновника Amazon Джефа Безоса. Восени того ж року Маск став найбагатшою людиною в історії рейтингу журналу Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні