Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск розповів, навіщо йому Twitter

Найбагатша людина світу Ілон Маск опублікував листа, з якого випливає, що він таки придбав соцмережу Twitter. Зокрема, у ньому він пояснює, навіщо це зробив, пише TechCrunch.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • У своєму зверненні Маск, який зараз перебуває в Сан-Франциско і проводить тиждень у штаб-квартирі Twitter, пояснює рекламодавцям Twitter, чому він купив соцмережу.
  • Він вважає, що Twitter має надзвичайний потенціал. «Я розблокую його», – написав бізнесмен.
  • За словами мільярдера, існує великий ризик того, що соцмережі розділяться на крайніх правих та крайніх лівих і працюватимуть як ехо-кімнати. Він вважає, що в такий спосіб суспільство розколеться, а можливість діалогу зникне. Зі слів Маска, він купив Twitter, щоб цього не допустити.
  • «Я зробив це не для того, щоб заробити більше грошей… Я зробив це, щоб спробувати допомогти людству, яке я люблю», – заявив Маск.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter. Потім Twitter подав до суду на Маска. Компанія звинувачує мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі і вимагає довести угоду до кінця. 29 липня Маск подав зустрічний позов.

Згодом Маск заявив, що придбає Twitter за ціною $54,20 за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter, серед іншого, спотворив кількість реальних користувачів на своїй платформі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написав, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), щоб скоротити штат компанії.

Напередодні Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско. Також він змінив опис свого профілю в Twitter на Chief Twit. Twitter підтвердив, що Маск відвідає офіс у Сан-Франциско цього тижня, але відмовився від подальших коментарів.

Маск також повідомив співробітникам Twitter Inc. у середу, що він не планує скорочувати 75% працівників після того, як очолить компанію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні