Ілон Маск їде до Польщі. Мільярдер відвідає Освенцим та обговорить проблему антисемітизму /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск їде до Польщі. Мільярдер відвідає Освенцим та обговорить проблему антисемітизму

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск відвідає симпозіум з проблем антисемітизму у Кракові та захід в Освенцимі 22–23 січня, пише Bloomberg. Європейська єврейська асоціація проведе наступного тижня захід, щоб обговорити онлайн-антисемітизм.

Ключові факти

  • Згідно із запрошенням, надісланим організаторами, Маск поговорить із американським публіцистом Беном Шапіро у Кракові 22 січня о 17:00 за місцевим часом. Також Маск попередньо погодився відвідати концтабір в Освенцимі.
  • Заходи організовано з нагоди Міжнародного дня памʼяті жертв Голокосту.
  • За словами заступника міністра закордонних справ Польщі Анджея Шейни, події у Кракові й Освенцимі є важливими з точки зору протидії антисемітизму, расизму та ненависті, пише RMF24. «Я думаю, що, ймовірно, саме тому пан Маск опинився серед запрошених гостей, які підтвердили свою присутність», – сказав Шейна.
  • У цих заходах візьмуть участь представники уряду Польщі.

Контекст

Раніше у звітах некомерційної організації Media Matters for America було виявлено рекламу провідних брендів у Х поруч із постами, що вихваляють Гітлера і нацизм. Дослідження спонукало такі бренди, як IBM, Apple, Walt Disney, Comcast та Warner Bros, зупинити свою рекламу на платформі, побоюючись, що їхня реклама зʼявиться разом з іншими сумнівними матеріалами.

Ще один скандал спалахнув після того, як Маск 15 листопада підтримав твіт іншого користувача, який звинуватив єврейські спільноти в масовому поширенні «ненависті до білих людей». Маск на це відповів: «Ви сказали щиру правду».

Маск вирішив подати позов проти Media Matters за те, що, за його словами, було «шахрайською атакою» на X. 

Після звинувачень в антисемітизмі Маск уже відвідував Ізраїль, бізнесмен зустрівся з премʼєр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху під час відвідування місць, де відбувалися масові вбивства в день нападу ХАМАС 7 жовтня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні