Ілон Маск озвучив перші результати вживження імпланту Neuralink людині /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск озвучив перші результати вживження імпланту Neuralink людині

Getty Images

Перший пацієнт-людина, якому імплантували мозковий чип від Neuralink, повністю одужав і здатний керувати компʼютерною мишею, використовуючи силу думки, повідомив засновник стартапу Ілон Маск, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Прогрес хороший, і пацієнт, схоже, повністю одужав, без будь-яких побічних ефектів, про які нам відомо», – повідомив Маск.
  • За його словами, перший пацієнт здатен керувати компʼютерною мишею силою думки.
  • Маск сказав, що Neuralink тепер намагається добитися від пацієнта якнайбільшої кількості натискань кнопок миші.

Контекст

Минулого місяця фірма успішно імплантувала чип своєму першому пацієнтові-людині, після того, як у вересні отримала схвалення на набір людей для випробувань.

У дослідженні використовується робот, який хірургічним шляхом поміщає імплантат у область мозку, яка контролює намір рухатися, повідомила Neuralink, додавши, що початкова мета полягає в тому, щоб дати людям можливість керувати компʼютерним курсором або клавіатурою, використовуючи свої думки.

Маск має великі амбіції щодо Neuralink, заявляючи, що це сприятиме швидкій хірургічній установці її чіпових пристроїв для лікування таких захворювань, як ожиріння, аутизм, депресія та шизофренія.

Neuralink, вартість якої торік оцінювалася приблизно у $5 млрд, неодноразово стикалася із закликами до перевірки її протоколів безпеки. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні