Категорія
Новини
Дата

Індійський регулятор розслідує можливий конфлікт інтересів під час продажу акцій Adani на $2,5 млрд – Reuters

Регулятор ринку Індії розслідує звʼязки Adani Group із деякими інвесторами в перерваному продажі акцій конгломерату на суму $2,5 млрд, повідомили Reuters два джерела. Рада з цінних паперів і бірж Індії (SEBI) вивчає потенційне порушення індійського законодавства про цінні папери або будь-який конфлікт інтересів у процесі продажу акцій.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • SEBI розслідує відносини між Adani та як мінімум двома маврикійськими фірмами – Great International Tusker Fund і Ayushmat Ltd., які брали участь як якірні інвестори. Відповідно до індійських вимог до капіталу та правил розкриття інформації будь-яка організація, повʼязана з засновником компанії або групою засновників, не має права подавати заявку за категорією якірного інвестора.
  • Одне з джерел повідомило, що в центрі уваги розслідування буде питання про те, чи «повʼязаний» хтось із якірних інвесторів із групою засновників.
  • Конгломерат, контрольований мільярдером Гаутамом Адані, зіткнувся з тим, що акції його семи компаній втратили понад $100 млрд ринкової вартості після опублікування звіту Hindenburg Research від 24 січня, в якому йшлося про «неправомірне використання офшорних податкових притулків і маніпуляції з акціями». Адані відкинув усі звинувачення. 
  • Також під прицілом SEBI знаходяться Elara Capital і Monarch Networth Capital, два з 10 інвестиційних банків, які керували розміщенням акцій, повідомили джерела та додали, що SEBI звʼязався з двома фірмами минулого тижня.
  • За словами одного з джерел, ролі Elara та Monarch вивчаються ринковим спостерігачем, щоб унеможливити «будь-який конфлікт» у процесі розміщення акцій.
  • Адані сказав, що Monarch обрана для попередніх продажів акцій «за їхню репутацію та здатність виходити на роздрібний ринок». Що стосується Elara, то в компанії спростовують те, що «фірма якимось чином повʼязана з засновниками конгломерату».

Контекст

Папери Adani Group дешевшають через масовий розпродаж. Інвестори почали позбавлятися акцій конгломерату після виходу 24 січня звіту дослідницької компанії Hindenburg Research, що спеціалізується на коротких продажах. У ньому Hindenburg Research описала численні корпоративні зловживання у компаніях Adani. Індійський мільярдер Гаутам Адані, який мав статус найбагатшої людини в Азії, вибув із «десятки» Forbes

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а «навмисною атакою на Індію та історію її зростання». Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani слідує за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть показники таких компаній, як Tesla, і вивело Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні