Категорія
Новини
Дата

Інфляція в США сягнула 8,5%. Це найвищий показник із січня 1982 року

Річна інфляція у США у березні прискорилась до 8,5% із 7,9% у лютому. Зростання споживчих цін оновило рекорд із січня 1982 року, свідчать дані Мінпраці США.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ціни в березні зросли на 1,2%, що стало найшвидшим темпом із вересня 2005 року. У лютому місячна інфляція становила 0,8%.
  • Найбільш у річному вираженні ціни зросли на мазут (+70,1%) та бензин (+48%). Ціни на продукти харчування зросли на 8,8%.
  • Війна в Україні та санкції проти РФ порушили поставки російських енергоресурсів на світовий ринок, що, зокрема, призвело до подорожчання в США бензину та інших товарів та продуктів, зазначають експерти.

Контекст

Зростання цін у США повʼязано з агресією РФ проти України. Це «путінський стрибок цін», заявляв місяць тому президент США Джо Байден. За його словами, американці відчують на собі наслідки «суворих санкцій проти РФ». Проте, санкції вплинуть на росіян більше, ніж на громадян США, додав він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні