Категорія
Новини
Дата

Інкубатор Demium проінвестує у 25 стартапів, які не встигли представити проєкт перед Українським фондом стартапів

Інкубатор Demium Ukraine, що є підрозділом іспанського Demium, планує проінвестувати по €100 000 у 25 стартапів, що отримали запрошення від Українського фонду стартапів, але через війну не встигли презентувати проєкт на PitchDay. Про це інкубатор повідомив у Фейсбуці.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стартапи, які долучиться до fasttrack-програми Demium Ukraine, отримають аналіз проєкту та індивідуальне менторство від експертів, безкоштовний офіс в Україні, Польщі, Іспанії чи Португалії, знижки або безкоштовний доступ до сервісів Google Workspace, Notion тощо.
  • Після цього стартап отримає прискорену процедуру підготовки до зустрічі з фондом та можливість отримати інвестиції у розмірі €100 000.
  • Інкубатор не уточнює, чи це буде інвестиція в обмін на частку в компанії, чи грантова допомога.

Контекст

Раніше Forbes писав, що в лютому іспанський інкубатор Demium планував запустити в Україні та Польщі інвестфонд CEE Fund на €40 млн. Протягом чотирьох років інвестори розраховували вкласти €8 млн у 80 українських стартапів в обмін на 15% кожного з них. 

Українські стартапи у 2021 році залучили рекордні $832 млн інвестицій, що на 45% більше, ніж роком раніше. ІТ-індустрія України забезпечила рекордні $2 млрд експортних надходжень у першому кварталі 2022 року. Аналогічний показник у 2021 році становив $1,44 млрд. Обсяг ІТ-експорту збільшився на 28%.

Водночас з початком повномасштабної війни 99% стартапів потребують фінансової підтримки, свідчить березневе опитування Українського фонду стартапів (USF).

Google запустив фонд Ukraine Support Fund на $5 млн, яким керуватиме польський акселератор Huge Thing. У планах – профінансувати 50 українських стартапів до кінця 2022 року. Витратити гроші можна буде на відновлення постраждалого від війни бізнесу та нові продукти, актуальні під час бойових дій. Станом на 31 травня Ukraine Support Fund профінансував 17 українських стартапів.

Серійний IT-підприємець Денис Довгополий за підтримки UCU Business School і Українського католицького університету запустив ґрантовий фонд для українських стартапів. Розмір фонду сягатиме $1,5-2 млн, проте він планує залучити ще $5-10 млн. На старті українським стартапам даватимуть по $50 000.

Перші ґранти отримають шість стартапів, проте Довгополий зазначив, що планують дати кошти 20-30 стартапам. Один із головних критеріїв, щоб отримати ґрант, – 70% команди має знаходитися в Україні. Також стартап повинен мати готовий продукт, що вже приносить гроші.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні