Категорія
Новини
Дата

InSoft Partners придбала частку ІТ-компанії Forbytes та трансформувалася у Software Development Holding

InSoft Partners, що з початку повномасштабної війни проінвестувала у чотири ІТ-компанії (Inoxoft, Linkup Studio, Indeema Software та Artjoker), придбала частку в Forbytes, повідомили в компанії. Сторони не розкривають розмір частки та суму угоди, але відомо, що йдеться не про контрольний пакет.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанію Forbytes створено 2011 року, у ній працюють понад 100 співробітників переважно senior рівня. Більшість клієнтів Forbytes знаходяться в Швеції.
  • Також у InSoft Partners оголосили про наступний етап своєї трансформації – у Software Development Holding. Зараз InSoft Partners має частки в пʼяти компаніях із загальною чисельністю близько 600 працівників та, як зазначають у холдингу, за песимістичними оцінками, з капіталізацією близько $30 млн.
  • «Оскільки ми операційно залучені в наші компанії на щоденній основі, поєднав окремі експертизи (наприклад, у лідогенерації, роботі делівері та фінансах), ми можемо суттєво пришвидшити масштабування компаній», – зазначає засновник InSoft Partners Віталій Горовий.
  • Він додав, що модель холдингу дає можливість компаніям «швидше переходити в іншу лігу задля підписання контрактів з більш крупними клієнтами».

Контекст

InSoft створювався у 2016 році як інвестиційний фонд, потім став інвестиційною керуючою компанією, де його фаундер Віталій Горовий разом із партнерами (Роман Прокофʼєв та Євген Собакарьов із Jooble та Василь Хмельницький з UFuture) інвестували в різні ІТ-проєкти.

З1 березня 2022 року InSoft Partners стала партнером львівських сервісних компаній Inoxoft та Linkup Studio. Угоди також закрили за мультиплікаторами мирного часу.

У травні засновник інвестиційної холдингової компанії InSoft Partners Віталій Горовий придбав частку львівської сервісної компанії Indeema Software, повідомила пресслужба InSoft Partners.

Фокус InSoft Partners – частки в сервісному IT B2B-бізнесі. Холдинг залучається в операційні процеси задля масштабування та збільшення вартості портфельних компаній. Серед екзитів: ITernal Group, Core Value, Cloudfresh, ucode IT academy. Серед контрагентів, у чиїх інтересах було зроблено попередні екзіти: OakTree Capital Management, UST Global. Серед поточних проєктів: InoXoft, Linkup Studio, Indeema Software.

Бізнес-стратегія InSoft Partners – купувати частку в IT-компанії, допомагати їй зростати у кілька разів, щоб потім вийти з капіталу з прибутком. Улітку 2021 року за таким принципом компанія в синдикаті з маркетинговим агентством Belkins інвестувала в реселера ліцензій Cloudfresh. Екзит відбувся вже в грудні –засновники, українці Богдан Кубенко і Олег Максимович та чех Радек Левіцек, викупили свої частки назад.

За тією ж схемою пройшла угода зі школою програмування ucode IT academy у київському інноваційному парку UnitCity. UFuture Василя Хмельницького викупив частку партнера через півтора року після старту проєкту. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні