tinder /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Tinder посилює вимоги до верифікації на тлі шахрайств із використанням ШІ

Getty Images

Найпопулярніша у світі платформа знайомств Tinder найближчим часом розгорне нові правила верифікації у США, Великій Британії, Бразилії та Мексиці, пише Bloomberg. Ця функція вже тестується в Австралії та Новій Зеландії. Для перевірки знадобляться водійські права та відеоселфі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Додаток розширює перевірку посвідчень особи на тлі зростання кількості випадків шахрайства з використанням штучного інтелекту та злочинів на побаченнях.
  • Тепер для верифікації потрібні будуть водійські права або паспорт і самостійно записане відео. 
  • Буде перевірятися дата народження та відповідність особи на відеоселфі фотографіям у профілі та посвідченні особи людини. Після того, як користувач надсилає інформацію, отримання схвалення займає від однієї до двох хвилин. Якщо користувач пройде перевірку посвідчення особи та фотографії, у профілі зʼявиться синя галочка.

Контекст

Підрозділ Match Group Inc. Tinder вже багато років розробляє свою систему перевірки особистості і вперше представила її в Японії в 2019 році. Компанія поступово додає до списку нові країни, але впровадження інструментів ідентифікації є складним. У 2023-му додаток почав вимагати відеоселфі замість фото для верифікації користувачів.

Як і в багатьох інших галузях, штучний інтелект також став справжньою проблемою і у світі знайомств. У схемі шахраї використовують зображення, згенеровані штучним інтелектом, для створення унікальних профілів знайомств та обманом змушують людей віддавати свої гроші. За даними Федеральної торгової комісії США, лише у 2022 році жертви такого шахрайства втратили $1,3 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні