Категорія
Новини
Дата

Instagram тестує рекламу, яку неможливо прокрутити

1 хв читання

Соцмережа Instagram почала тестувати «рекламні паузи», упродовж яких користувач вимушено призупиняє штатну роботу із застосунком і дивиться рекламу. Про це пише The Verge з посиланням на користувачів в соцмережах. Представник Instagram Метью Тай підтвердив, що нова функція дійсно тестується.

Деталі

  • Безперервна реклама зʼявляється під час перегляду стрічки публікацій і розділу Stories. Прокрутивши контент до певного місця, користувач потрапляє на рекламу, яку неможливо прокрутити далі, поки вона не завершиться. 
  • На екрані відображається позначка «Рекламна пауза» з таймером зворотного відліку, який показує, коли можна буде продовжити гортати контент.
  • Натиснувши на значок для отримання додаткової інформації про цю функцію, користувач виходить на повідомлення такого змісту: «Рекламні паузи – новий спосіб перегляду реклами в Instagram. Іноді вам потрібно буде подивитися рекламу [до кінця], перш ніж ви зможете продовжити перегляд». 
  • «Ми завжди тестуємо формати, які можуть принести користь рекламодавцям», – сказав в коментарі The Verge представник Instagram Метью Тай, але відмовився від подальших коментарів.

Контекст

Реакція більшості користувачів на можливі нововведення була негативною. Деякі користувачі погрожували видалити Instagram, якщо зіткнуться з подібними «рекламними паузами», а інші заявили, що зовсім перестануть користуватися соцмережею.

Зараз рекламу, що не відключається, можна побачити у YouTube – минулого року довжина таких роликів збільшилася до 30 секунд. Таку рекламу також показує TikTok і розділ коротких роликів YouTube Shorts, але її можна прокрутити.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні