Категорія
Новини
Дата

ЄС починає розслідування стосовно Meta щодо залежності дітей від соціальних мереж

1 хв читання

ЄС буде розслідувати потенційні порушення компанією Meta Platforms правил блоку щодо онлайн-контенту, що стосуються безпеки дітей, пише Reuters. Материнській компанії Facebook і Instagram можуть загрожувати величезні штрафи.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Європейська комісія заявила, що вирішила розпочати поглиблене розслідування щодо Facebook та Instagram через побоювання, що вони не вжили належним чином заходів щодо усунення ризиків для дітей. 
  • «Комісія стурбована тим, що системи Facebook та Instagram, включаючи їхні алгоритми, можуть стимулювати поведінкові залежності у дітей, а також створювати так звані «ефекти кролячої нори», – йдеться у заяві.
  • Крім того, Комісія також стурбована методами забезпечення перевірки віку, які використовує Meta. Занепокоєння регулятора повʼязані з доступом дітей до неприйнятного контенту.

Контекст

Технологічні компанії зобовʼязані робити більше для боротьби з незаконним та шкідливим контентом на своїх платформах відповідно до знаменного Закону Європейського Союзу про цифрові послуги (DSA), який набув чинності минулого року.

Meta вже знаходиться під прицілом ЄС через дезінформацію про вибори, що є ключовою проблемою напередодні вирішальних виборів до Європейського парламенту наступного місяця. Порушення DSA можуть призвести до штрафів до 6% від річного глобального обороту компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні