Категорія
Новини
Дата

Instagram у 2023 році обігнав TikTok за кількістю завантажень

У 2023 році Instagram випередив TikTok за кількістю завантажень додатку, пише Financial Times із посиланням на дані дослідницької компанії Sensor Tower. Конкурувати соцмережі від Meta з китайський сервісом коротких відеороликів допомагає функція Reels та покращення системи рекомендацій контенту.

Ключові факти

  • Загальна кількість завантажень Instagram у 2023 році зросла на 20% до 768 млн в порівнянні з минулим роком, що зробило цей додаток найбільш завантажуваним у світі. Кількість завантажень TikTok зросла лише на 4%, до 733 млн за той же період.
  • Щомісячна кількість активних користувачів Instagram досягла 1,47 млрд, а в останньому кварталі 2023 року цей показник зріс на 13 млн. Число активних користувачів TikTok досягло 1,12 млрд, причому за останні три місяці минулого року цей показник зменшився на 12 млн.
  • За минулий рік китайська компанія ByteDance, якій належить TikTok, отримала понад $4 млрд доходу від покупок через соцмережу, Instagram заробив $143 млн.
  • Статистика свідчить про те, що Instagram краще вдається залучати нових користувачів, а виконавчий директор Марк Цукерберг визначив зростання TikTok як одну з найбільших загроз для своєї «імперії соціальних мереж», зазначає видання.
  • У 2020 році Instagram представив функцію Reels – клона функції вірусного відео TikTok, які захопили мільйони споживачів покоління Z. 
  • Instagram успішно втримав наявних користувачів у своєму додатку завдяки функції коротких відео. Це означає, що для «наступної групи потенційних користувачів TikTok немає стимулу переходити», вважає Марк Шмулік, аналітик Bernstein.
  • TikTok швидко зростав завдяки своєму алгоритму, який демонструє відеоролики, націлені на їхні вподобання, тоді як Meta минулого року інвестувала в штучний інтелект, щоб покращити свою систему рекомендацій.

Контекст

У США готують закон, який передбачає заборону TikTok в країні у випадку, якщо протягом шести місяців компанія ByteDance не продасть соцмережу. Він спрямований на розрив звʼязків між TikTok та будь-якою «контрольованою Китаєм структурою».

Конгресмен Френк Паллоне сподівається, що закон «змусить відмовитися від TikTok, і американці зможуть продовжувати використовувати цю та інші подібні платформи без ризику».

У 2020 році Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні