TikTok /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄС розпочинає розслідування щодо TikTok з приводу можливих порушень правил захисту дітей

TikTok буде підданий офіційному розслідуванню у ЄС Фото Getty Images

Європейський Союз розслідує, чи платформа TikTok компанії ByteDance порушила правила для онлайн-контенту, спрямовані на захист дітей та забезпечення прозорої реклами, повідомив Європейський комісар з питань внутрішньої торгівлі й послуг Тьєррі Бретон. Розслідування може призвести до штрафу у розмірі до 6% від річного обсягу продажів компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Бретон оголосив у понеділок, що TikTok буде підданий офіційному розслідуванню відповідно до Закону про цифрові послуги блоку (DSA), який дає регулювальним органам право стягувати штрафи в розмірі до 6% від річних продажів.
  • Бретон заявив на X, що розслідування блоку буде зосереджено на дизайні TikTok та обмеженнях часу використання екрану, його налаштуваннях конфіденційності й процедурах перевірки віку в соціальній мережі. 
  • Представник TikTok заявив, що фірма «продовжить працювати з експертами та представниками галузі, щоб забезпечити безпеку молодих людей у TikTok, і сподівається, що тепер вона матиме можливість докладно пояснити цю роботу» Європейської комісії, пише Bloomberg.
  • Європейська комісія заявила, що розслідування буде зосереджено на розробці системи TikTok, включаючи алгоритмічні системи, які можуть стимулювати поведінкові залежності та створювати так звані ефекти кролячої нори.
  • Блок також перевірить, чи прийняв TikTok відповідні заходи для забезпечення високого рівня конфіденційності, безпеки та захищеності неповнолітніх. Окрім питання захисту неповнолітніх, Комісія перевіряє, чи надає TikTok надійну базу даних про рекламу на своїй платформі, щоб можна було ретельно вивчати потенційні онлайн-ризики, пише Reuters.

Контекст

DSA дає регуляторам безпрецедентні повноваження вживати заходів проти великих технологічних компаній через те, як вони обробляють контент на своїх платформах.

Регулятори ЄС у грудні розпочали перше офіційне розслідування в рамках DSA щодо соцмережі X Ілона Маска, щоб встановити можливі порушення у тому, як платформа обробляє незаконний контент і дезінформацію. Минулого року блок виділив 19 онлайн-платформ і пошукових систем як великі організації, що заслуговують на пильну увагу, і запросив у них інформацію.

У вересні минулого року соцмережа TikTok була оштрафована на €345 млн за порушення законів про конфіденційність щодо обробки персональних даних дітей у Європейському Союзі. Платформа оскаржує штраф у судах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні