Категорія
Новини
Дата

Intel отримає грант на $3,2 млрд на новий завод мікросхем в Ізраїлі. Раніше інвестиції у підприємство оцінювали у $25 млрд

1 хв читання

Уряд Ізраїлю погодився надати корпорації Intel грант у розмірі $3,2 млрд на новий завод із виробництва мікросхем вартістю $25 млрд, який він планує збудувати на півдні країни, пише Reuters. Ізраїль досі перебуває у стані війни з бойовиками ХАМАС.

Ключові факти

  • У компанії повідомили, що план розширення підприємства в Кірʼят-Гаті є частиною зусиль Intel щодо створення більш стійкого глобального ланцюжка поставок, поряд з поточними та запланованими інвестиціями компанії у виробництво в Європі та США.
  • Крім гранту, що становить 12,8% від загального обсягу інвестицій, виробник мікросхем також зобовʼязався закупити протягом наступного десятиліття товарів і послуг у ізраїльських постачальників на суму 60 млрд шекелів ($16,6 млрд). 
  • Intel управляє чотирма майданчиками розробки та виробництва в Ізраїлі, в країні працює близько 12 000 її співробітників.

Контекст

У червні премʼєр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Intel збудує новий завод з виробництва мікросхем вартістю $25 млрд в Ізраїлі, він назвав це найбільшою міжнародною інвестицією в країні.

Intel досі відмовлялася підтвердити інвестиції. Тим не менш, в Intel заявили, що будівельні роботи з розширення обʼєкта вже ведуться. Новий завод має відкритися у 2027 році.

Вранці 7 жовтня спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт. Бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Нетаньяху заявив, що країна «входить у тривалу та важку війну» проти бойовиків ХАМАС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні