Категорія
Новини
Дата

Intel отримає грант на $3,2 млрд на новий завод мікросхем в Ізраїлі. Раніше інвестиції у підприємство оцінювали у $25 млрд

Уряд Ізраїлю погодився надати корпорації Intel грант у розмірі $3,2 млрд на новий завод із виробництва мікросхем вартістю $25 млрд, який він планує збудувати на півдні країни, пише Reuters. Ізраїль досі перебуває у стані війни з бойовиками ХАМАС.

Ключові факти

  • У компанії повідомили, що план розширення підприємства в Кірʼят-Гаті є частиною зусиль Intel щодо створення більш стійкого глобального ланцюжка поставок, поряд з поточними та запланованими інвестиціями компанії у виробництво в Європі та США.
  • Крім гранту, що становить 12,8% від загального обсягу інвестицій, виробник мікросхем також зобовʼязався закупити протягом наступного десятиліття товарів і послуг у ізраїльських постачальників на суму 60 млрд шекелів ($16,6 млрд). 
  • Intel управляє чотирма майданчиками розробки та виробництва в Ізраїлі, в країні працює близько 12 000 її співробітників.

Контекст

У червні премʼєр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив, що Intel збудує новий завод з виробництва мікросхем вартістю $25 млрд в Ізраїлі, він назвав це найбільшою міжнародною інвестицією в країні.

Intel досі відмовлялася підтвердити інвестиції. Тим не менш, в Intel заявили, що будівельні роботи з розширення обʼєкта вже ведуться. Новий завод має відкритися у 2027 році.

Вранці 7 жовтня спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт. Бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Нетаньяху заявив, що країна «входить у тривалу та важку війну» проти бойовиків ХАМАС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні