Категорія
Новини
Дата

Intel представила нові чипи, що підтримують ШІ

Корпорація Intel Corp представила нові мікросхеми, розроблені для підтримки рішень у галузі штучного інтелекту, йдеться у пресрелізі. Новий портфель продуктів дозволить клієнтам використовувати ШІ-рішення в центрах обробки даних, хмарі, мережах та на ПК.

Ключові факти

  • Чипи Core Ultra компанія назвала «найбільшою зміною архітектури за 40 років», яка запускає ціле покоління ПК із штучним інтелектом.
  • Зазначається, що на Core Ultra більший і ширший набір додатків із підтримкою штучного інтелекту буде чудово працювати, особливо порівняно з конкуруючими платформами. 
  • Intel також представила новий серверний процесор пʼятого покоління Xeon, порівняно з попереднім поколінням ці процесори у рази продуктивніші.
Intel представила нові чипи, що підтримують ШІ /Фото 1

Фото: Intel Corporation

Intel представила нові чипи, що підтримують ШІ /Фото 2

Фото: Intel Corporation

Попередній слайд
Наступний слайд
  • На пресконференції в Нью-Йорку Intel заявила, що нові продукти будуть доступні в ноутбуках Dell Technologies, Microsoft , Lenovo Group та інших.
  • Генеральний директор Intel Пет Гелсінгер заявив під час заходу, що, на думку Intel, використання її чіпів зробить послуги штучного інтелекту дешевшими, швидшими і конфіденційнішими, ніж використання послуг, що базуються в хмарних центрах обробки даних, пише Reuters.
  • Intel також продемонструвала першу робочу версію чипа під назвою Gaudi 3, який, як вона сподівається, кине виклик Nvidia на ринку штучного інтелекту для центрів обробки даних.

Контекст

Провідні виробники напівпровідників прагнуть створити так звані 2-нанометрові процесорні чипи, які стануть основою наступного покоління смартфонів, центрів обробки даних і штучного інтелекту. Ці чипи визначать майбутнє галузі вартістю $500 млрд. Наразі за першість у створенні передових чипів борються TSMC, Samsung та Intel.

Раніше Intel зробила сміливу заяву про випуск чипів наступного покоління до кінця наступного року. Це може повернути компанії перевагу перед азіатськими конкурентами, хоча сумніви щодо ефективності продукції американської компанії залишаються.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні