Категорія
Новини
Дата

«Інтергал-Буд» може взяти на добудову житлові комплекси «Київміськбуду»

житло Київміськбуд /kmb.ua

На завершення очікують 22 житлових комплексів компанії «Київміськбуд» Фото kmb.ua

Компанія «Інтергал-Буд» потенційно готова взятись за добудову проблемних об’єктів у портфелі «Київміськбуду», повідомила Forbes Ukraine комерційна директорка Анна Лаєвська. Однак такі проєкти повинні мати плюсову економіку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Якщо «Київміськбуд» буде готовий віддати частину своїх проєктів в ринок, «Інтергал-Буд» розгляне можливість їх завершення, розповіла Лаєвська. 
  • «Ми, як і будь-який бізнес, керуємось метою заробітку. І якщо якийсь із проєктів «Київміськбуду» здатен буде дати прибуток нашій компанії, ми готові це розглянути», – каже вона.
  • Зараз проєкти «Київміськбуду», а це 22 ЖК на понад 100 будинків різного ступеню готовності, на паузі. Компанія шукає кошти для відновлення будівництва. 

Контекст

Добудова обʼєктів інших забудовників – не новий досвід для «Інтергал-Буду». 

Компанія завершує один проєкт «Укрбуду» – ЖК Sky Avenue у Києві. «Ми викупили його ще на етапі, коли компанія («Укрбуд». – Forbes) відчувала труднощі, але була живою», – розповіла Лаєвська.

Перший будинок проєкту добудовано, введено в експлуатацію та заселено, тривають будівельні роботи по другому будинку, є плани з виходу на будівництво третього, повідомили в компанії. 

«Інтергал-Буд» у 2021 році вів перемовини щодо добудови обʼєктів «Укрбуду». Але згодом відмовився через надвисокі ризики проєктів, розповіла Лаєвська.

18 житлових комплексів «Укрбуду» передали компанії «Київміськбуд» для завершення будівництва. Сім введено в експлуатацію та п’ять введено частково. 

Пандемія COVID-19, війна та фактор «Укрбуду» – основні причини фінансових проблем «Київміськбуду», випливає з аудиту компанії, проведеного у 2023 році. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні