Категорія
Компанії
Дата

«Не планували забудову на території заказника». CEO Stolitsa Group Едуард Соколовський – про пожежу на Осокорках, «Київміськбуд» і добудову ЖК «Аркади». Інтерв'ю

Генеральний директор компанії Stolitsa Group Едуард Соколовський /надано пресслужбою

Генеральний директор компанії Stolitsa Group Едуард Соколовський Фото надано пресслужбою

5 березня на території заказника на Осокорках у Києві сталася пожежа. Правоохоронці розпочали слідство за фактом підпалу. Громадська організація «Екопарк Осокорки» підозрювала, що інцидент може бути пов’язаний із компанією Stolitsa Group, яка веде будівництво неподалік. Велике інтервʼю Едуарда Соколовського про пожежу і будівництво поруч, попит на житло в Києві та нові проєкти компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський, 51, доволі швидко погодився на інтервʼю із Forbes. Першочергова тема бесіди – пожежа на території заказника на столичних Осокорках. 

«Хтось здійснив підпал на ділянці, яка межує із забудовою Stolitsa Group», – написала на своїй Facebook-сторінці ГО «Екопарк Осокорки». «Ми підозрюємо, що це хтось, повʼязаний із забудовником», – повідомив Михайло Петелицький, голова наглядової ради ГО «Екопарк Осокорки». Мета – потенційне розширення території забудови.

У компанії одразу ж відкинули звинувачення, які називали «цілеспрямованою інформаційною атакою на компанію», і заявили, що залишають за собою право відстоювати репутацію в судовому порядку. 

В інтерв’ю Forbes Соколовський відповів на запитання про пожежу, зв’язки компанії з новим головою «Київміськбуду», добудову житлових комплексів, які залишились після банкрутства банка «Аркада». А ще – про власні плани Stolitsa Group із запуску нових проєктів у Києві.

Stolitsa Group

У 2023 році Stolitsa Group завершила 7 будинків сукупно на 100 000 кв. м у Києві. Це приблизно 10% від 1 млн кв. м житла, введеного торік у столиці (за даними Держстату). Виручка ТОВ «Столиця Груп» у 2023 році – майже 139 млн грн, свідчать дані YouControl. 

У 2022 її виручка становила 59,2 млн грн при тому що рік був рекордним – компанія ввела 16 будинків на 308 000 кв. м.

Нині Stolitsa Group добудовує житлові комплекси збанкрутілого банку «Аркада» – «Еврика» та «Патріотика», з нуля будує аркадівський проєкт «Патріотика на озерах», який змінив назву на H2O. 

Основний власний поточний проєкт Stolitsa Group – «Варшавський». Під цим брендом зараз будуються два житлові комплекси у Києві. За роки діяльності компанія побудувала житлові комплекси «​​Квартет», Hoffmann Haus, «Відпочинок», «Ліпінка» та інші. 

Кінцеві бенефіціари Stolitsa Group – син української підприємиці Владислави Молчанової Іван Молчанов і громадяни Литви Раймондас Туменас, Марина Познякова, Рузгиєне Агне, свідчать дані YouControl.

Про пожежу на Осокорках

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні