Категорія
Новини
Дата

IT-компанія DataArt з українським офісом на 2600 розробників залучила $75 млн фінансування

Міжнародний розробник програмного забезпечення DataArt залучив $75 млн інвестицій від американської інвестиційної фірми FTV Capital. Про це пише dev.ua.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угоду підписали на початку 2022 року. Новий інвестор отримав міноритарну частку.
  • Капіталізацію компанії після раунду сторони не розкривають.
  • Угоду уклали через зростання DataArt у 2021 році – прибутки компанії збільшилися на рекордні 60%, сказано в повідомленні.
  • «Додаткове фінансування дасть змогу DataArt зростати ще динамічніше, зміцнювати позиції як провідного постачальника систем і рішень для великих замовників, продовжувати розвиватися, зокрема, у сферах хмарних технологій та управління даними», – цитується в пресрелізі.

Контекст

DataArt – міжнародна компанія, яка займається аутсорсингом програмного забезпечення, що спеціалізується в галузі інтернет-додатків, технологій IoT, корпоративних баз даних та інструментів промислової автоматизації. Компанія була заснована у 1997 році. На кінець 2021 року була представлена ​​більш ніж 20 офісами у США, країнах Європи та Латинської Америки. У 2021 році доходи DataArt досягли $290 млн.

Наприкінці лютого DataArt оголосила про припинення інвестицій, найму та розвитку бізнесу в РФ. У російських офісах DataArt працювало 1000 співробітників, розповідала DOU бренд-менеджерка Анна Великоіваненко. Це 17,5% глобального штату. Оцінити частку російського офісу у доходах складніше, оскільки DataArt не публічна компанія. Дві російські юрособи, що напряму належать американській компанії, у 2020 році, за даними Spark-Interfax, отримали $15,5 млн доходів – близько 8,4% від загальних. 

У червні інвестиційно-керуюча компанія N3 group та Арсен Галстян придбали російський підрозділ DataArt. Російське представництво DataArt складалося з шести офісів — у Воронежі (найбільший), у Петербурзі, Ростові-на-Дону, Краснодарі, Казані та Москві, а також ремоут-офісу. Нова компанія, зібрана з активів DataArt, працюватиме самостійно під брендом ITentika.

У липні 2021 у DataArt було понад 2600 спеціалістів в Україні. У 2022 році DataArt найняли на роботу понад 870 нових співробітників. 17% наймів припали на Латинську Америку. У найближчі два роки компанія планує найняти в цьому регіоні ще понад 2000 інженерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні