Категорія
Новини
Дата

Із рекрутинговою компанією та експертами. Міноборони відновлює конкурси на посади керівників своїх підприємств

1 хв читання

Міністерство оборони поновлює призначення керівників своїх підприємств на конкурсних засадах, кандидатів віднині визначатиме спеціалізована робоча група, повідомляє пресслужба відомства. До відбору також залучать професійну рекрутингову компанію та запросять представників міжнародних організацій, дипустанов та експертів.

На період дії воєнного стану зупинене обов’язкове проведення конкурсу на посади керівників, голів виконавчих органів державних підприємств, за певними винятками.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • У понеділок, 23 вересня, робоча група з відбору розпочала роботу. Очікується, що результатом цього рішення стане більш якісне задоволення потреб Сил оборони в умовах війни.
  • Рішення Міноборони стосуватиметься виключно підприємств у оперативному підпорядкуванні оборонного відомства та має на меті забезпечити прозоре визначення претендентів на керівні посади.
  • Робоча група визначатиме та затверджуватиме критерії оцінювання кандидатів на ці посади для кожного підприємства окремо.
  • Передбачається залучення професійної рекрутингової компанії до процедури відбору та запрошення представників міжнародних організацій, дипломатичних установ, експертного середовища до участі в засіданнях робочої групи.
  • Проведення процедур відбору керівників підприємств відповідає принципам корпоративного управління Організації економічного співробітництва та розвитку, повідомили у Міноборони.
  • Очікується, що рішення сприятиме довірі громадянського суспільства та партнерів до рішень Міноборони як ефективного власника держпідприємств.

Контекст

Міноборони бореться із корупцією, відомство створило дві окремі закупівельні агенції ДОТ і АОЗ, почистило систему всередині Міністерства – спільно з правоохоронними спеціалізованими та антикорупційними органами «викрили десяток ділків, які збагачувались на армії», заявив у колонці для Forbes Ukraine міністр оборони Рустем Умєров. За його словами, тільки в цьому році було зекономлено на закупівлях понад 16 млрд грн.

Він нагадав, що за останній рік було рекордно розвинуто українську оборонку. Міноборони профінансувало українське виробництво на понад $4 млрд. «Сьогодні кожен другий боєприпас на фронті українського виробництва. Якщо у 2023 році українська частка боєприпасів становила 18%, то у 2024 році зросла до 41%», – заявив Умєров. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд