Jaguar Land Rover використовуватиме ШІ для вирішення проблем із поставками /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Jaguar Land Rover використовуватиме ШІ для вирішення проблем із поставками

Getty Images

Jaguar Land Rover (JLR) працює з фірмою Everstream Analytics над впровадженням штучного інтелекту у систему британського виробника автомобілів класу люкс, щоб допомогти запобігти майбутнім глобальним проблемам із постачанням, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У JLR повідомили, що нова технологія штучного інтелекту дасть змогу компанії контролювати свій ланцюжок поставок у режимі реального часу та захищати виробництво своїх поточних моделей і електромобілів наступного покоління.
  • JLR, підрозділ індійської Tata Motors, заявив, що технологія Everstream вже дозволила уникнути збоїв у глобальних вантажних портах для доставки автомобілів клієнтам.
  • «Завдяки нашій співпраці з Everstream Analytics ми використовуємо можливості ШІ для попереджувального управління ризиками до того, як вони викличуть збої у виробництві», – заявила виконавчий директор JLR з промислових операцій Барбара Бергмайєр.
  • Зазначається, що технологія використовує комбінацію ШІ, прогнозної аналітики, машинного навчання та людської інтуїції для відображення виникаючих інцидентів, таких як стихійні лиха, страйки, витоки даних і проблеми з експортом.

Контекст

У світі ланцюжки поставок залишаються заплутаними після пандемії, група стартапів і визнаних логістичних фірм створила багатомільярдну індустрію для застосування ШІ та машинного навчання, щоб допомогти підприємствам звести до мінімуму збої.

JLR особливо постраждав від глобальної нестачі напівпровідникових мікросхем, що змусило автовиробника скоротити виробництво певних моделей.

Автовиробник повернувся до прибутковості за останні два квартали, і в останньому кварталі на його частку припадало дві третини загального доходу Tata.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні