Категорія
Новини
Дата

Jaguar Land Rover планує відкрити три центри розробки безпілотних авто у Європі, разом із Nvidia намагається наздогнати Tesla

Виробник автомобілів класу люкс Jaguar Land Rover має намір відкрити три нові інженерні центри в Європі для розробки технологій автономних транспортних засобів у рамках свого партнерства з компанією Nvidia, що займається штучним інтелектом, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нині компанія вже має шість глобальних технологічних центрів у США, Китаї та Європі.
  • Нові центри у Мюнхені, Болоньї та Мадриді розроблятимуть системи автономного водіння для наступного покоління автомобілів JLR. 
  • JLR, підрозділ індійської Tata Motors, заявив, що ці місця були обрані через наявність на місцях фахівців із цифрової інженерії та створять майже 100 інженерних робочих місць, орієнтованих на розробку систем допомоги водієві та штучного інтелекту для безпілотних автомобілів.
  • Минулого року JLR та Nvidia оголосили про багаторічну угоду, відповідно до якої вони спільно працюватимуть над автомобілями Jaguar та Land Rover, які будуть випущені у 2025 році та пізніше.
  • В партнерстві з Nvidia JLR намагається наздогнати Tesla Inc та інших конкурентів у класі розкішних автомобілів у гонці цифрових технологій.

Контекст

У лютому 2021 року Jaguar Land Rover повідомив, що його модельний ряд стане повністю електричним із 2030 року. Автовиробник готується до заборон на продаж нових автомобілів, що працюють на викопному паливі. Land Rover мав випустити шість електричних моделей, перша з яких очікується в 2024 році.

У листопаді минулого року компанія Jaguar Land Rover планувала скоротити виробництво автомобілів у Великій Британії до березня, оскільки автовиробник приділяє пріоритетну увагу виробництву моделей з вищою маржею через брак напівпровідників. Збитковий виробник, що належить індійській Tata Motors Ltd, мав скоротити виробництво моделей Range Rover Velar та Jaguar F-Pace, які виробляються в Соліхаллі, і наростить виробництво своїх найприбутковіших моделей Range Rover та Range Rover Sport. Водночас, виробництво на заводі JLR Nitra в Словаччині, де автовиробник виробляє позашляховик Defender, що найбільше продається, не мало змінитися.

Продажі електромобілів у всьому світі зросли минулого року в основному за рахунок Китаю та Європи, що принесло полегшення в цілому автомобільному ринку, що постраждав від економічних проблем, інфляції та виробничих збоїв, пише The Wall Street Journal. Продажі електрокарів зросли на 68% порівняно з 2021 роком.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні