Категорія
Новини
Дата

Кабмін спрямує додаткові 6,8 млрд грн на програму «єВідновлення»

1 хв читання

Уряд вирішив направити додаткові 6,8 млрд грн на реалізацію програми «єВідновлення», повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання у Харкові. Кошти надали Світовий банк і Банк розвитку Ради Європи.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • З цих коштів 2,4 млрд грн будуть спрямовані на ремонти житла українців. Світовий банк фінансує цю програму та надає Україні грант на відповідну суму. «Це і дрібні, і середні, і капітальні ремонти», – сказав прем’єр.
  • Решта 4,4 млрд грн, за словами очільника уряду, будуть направлені на фінансування житлових сертифікатів для 3000 громадян. Шмигаль подякував Банку розвитку Ради Європи за підтримку та фінансування цього компонента. 
  • Премʼєр нагадав, що завдяки програмі «єВідновлення» уряд допоміг відновити житло для майже 20 000 родин Харківської області.

Контекст

Запуск програми «єВідновлення» для житла, розташованого на територіях активних бойових дій, тривалий час відкладався через складність для комісій процесу верифікації пошкоджень, тобто підтвердження пошкодження або знищення житла.

На сьогодні українцям у межах «єВідновлення» погоджено виплат на загальну суму близько 20 млрд грн. Мета на поточний рік – опрацювати 300 000 заяв громадян, чиє житло постраждало від російської агресії. В уряді очікують, що це дасть можливість забезпечити житлом 1 млн українців. 

У червні Мінфін і Банк Ради Європи підписали угоду про виділення Україні €100 млн на компенсації за знищене внаслідок агресії РФ житло.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд