Категорія
Новини
Дата

Кабмін виділив додаткові майже 4 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд

Уряд виділяє додаткові 3,88 млрд грн на подальше будівництво оборонних рубежів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Найбільша частина цих коштів буде спрямована Харківщині.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Із виділених коштів 1,7 млрд грн буде для Харківщини, а 1,5 млрд грн – для фортифікацій на Сумщині. Додаткові гроші також отримають Донеччина, Херсонщина та Миколаївщина.
  • Зазначається, що загалом від початку року уряд виділив вже майже 30 млрд грн на будівництво та облаштування фортифікацій.
  • «Бачимо результати. Роботи йдуть 24/7», – написав Шмигаль.

Контекст

У листопаді 2023 року при Міноборони створили міжвідомчу робочу групу, яка займеться вивченням проблем будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд.

У планах групи – впровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи; на другій–третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій.

12 січня уряд виділив на зміцнення оборонних рубежів та кордону понад 2,6 млрд грн. А вже 19 січня Кабмін виділив 17,5 млрд грн з резервного фонду державного бюджету на будівництво фортифікаційних споруд і захист кордону.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні