Категорія
Новини
Дата

Кабмін відкрив усі пункти пропуску через кордон для військових товарів

1 хв читання

Кабінет Міністрів спростив постачання військових товарів через митний кордон України. Відповідну постанову уряд ухвалив 2 серпня, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Деталі

  • Постанова передбачає розширення кількості пунктів пропуску для військових товарів на час дії воєнного стану. Йдеться про безперешкодне переміщення через усі відкриті пункти пропуску на кордоні для товарів військового призначення, у тому числі тих, що надходять від держав-партнерів.
  • Також завдяки прийнятим змінам підприємства, що забезпечують обороноздатність держави, при переміщенні товарів зможуть уникати ускладнень внаслідок форс-мажорних обставин, пов’язаних з блокуванням пунктів пропуску, та оптимізувати логістику постачання товарів військового призначення, що зекономить час і кошти, зазначив Мінфін.

Контекст

20 червня ЄС та Україна погодили продовження угоди, відомої як транспортний безвіз, на рік із можливістю автоматичної пролонгації до кінця 2025 року. Вперше підписана в червні 2022-го угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками дозволів для в’їзду до країн ЄС. Це врятувало експорт української продукції на початку вторгнення РФ і тотальної блокади морських портів. Раніше кожна країна ЄС обмежувала українських перевізників квотами. Детальніше про те, на які ще компроміси довелося піти, щоб угода була пролонгована – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд