Категорія
Новини
Дата

Кабмін збільшив термін використання 1000 грн «єПідтримки» до дев’яти місяців

Кабінет міністрів подовжив термін використання 1000 грн за повний курс щеплення з чотирьох до дев’яти місяців. Рішення прийнято на засіданні уряду 9 лютого. 500 грн за бустерну дозу нарахують після 14 березня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Уряд збільшив термін використання коштів – перераховані на картку 1000 грн можна буде витратити впродовж не чотирьох, а дев’яти місяців з дня зарахування.
  • Виплати додаткових 500 грн за бустерну дозу вакцини можна буде отримати з 14 березня.
  • Кабмін дозволив громадянам віком від 60 років та особам з І–II груп інвалідності витрачати фінансову допомогу на ліки з 14 лютого та на оплату житлово-комунальних послуг – з 28 лютого.

Контекст

Програмою «єПідтримка» вже скористалися понад 8,2 млн громадян. Загалом з початку її запуску на картки українців перераховано 8,25 млрд грн, а 2,7 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили.

Найпопулярнішими за видами витрат є: книжкові магазини – 948 млн грн; кінотеатри – 597 млн грн; театри, концерти та розважальні послуги – 312 млн грн; залізничні та авіа пасажирські перевезення – 302 млн грн; спорт – 302 млн грн; ліки – 227 млн грн; освітні послуги, шкільне приладдя, спорттовари – 88 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні