Категорія
Новини
Дата

В ЄС заявили, що Канада не порушила санкції, віддавши турбіну для «Північного потоку». США також підтримали це рішення

Європейський Союз не бачить порушення санкцій у рішення Канади передати Німеччині відремонтовану турбіну для встановлення на російський газопровід «Північний потік», заявив речник Єврокомісії Тім МакФі на брифінгу у Брюсселі, пише ЄП. Рішення Канади також підтримав Держдеп США: воно «допоможе поповнити запаси газу».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми пильно слідкуємо за ситуацією і взяли до уваги, що Канада вирішила повернути цю турбіну Німеччині. Одним із виправдань було використане те, що Росія зменшить постачання газу по «Північному потоку». 
  • Щодо санкцій, він наголосив, що «вони не стосуються матеріалів і технологій, пов’язаних з природним газом».
  • США також підтримали рішення канадської влади повернути Німеччині газову турбіну, йдеться у заяві представника Держдепу Неда Прайса. Він наголосив, що ця турбіна дозволить Німеччині та іншим європейським країнам у короткий проміжок часу поповнити запаси газу, «підвищивши тим самим енергетичну безпеку та стійкість».
  • Держдеп наголосив, що США з союзниками віддані зусиллям щодо «скорочення залежності від російських енергоресурсів».

Контекст

Повернути якнайшвидше турбіну просив Оттаву уряд Німеччини. Україна виступила категорично проти такого кроку, посилаючись на порушення санкцій. 22 червня Київ повідомив уряд Канади про те, що у РФ є технічна можливість невідкладно та безоплатно відновити постачання, бо вона має законтрактовані та оплачені транзитні потужності через українську територію, а вимоги про часткове зняття санкцій потрібні Москві для створення такого прецеденту.

У суботу уряд Канади погодився зробити виняток із санкцій проти Росії і відправити турбіну, яка пройшла технічне обслуговування в Канаді, до Німеччини.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні