Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила нові санкції проти Росії. У списку – компʼютерна техніка, предмети розкоші та 14 фізосіб

Канада заборонила ввезення з РФ та експорт до Росії предметів розкоші та компʼютерної техніки, а також запровадила санкції проти 14 фізичних осіб з Росії. Про це йдеться у заяві МЗС Канади.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нові санкції передбачають заборону на експорт/імпорт предметів розкоші, у тому числі деяких типів алкогольних напоїв, алмазів, тютюнових виробів, деяких текстильних виробів та спортивного одягу, взуття, аксесуарів, ювелірних виробів, посуду та предметів мистецтва.
  • Заборонено ввезення в Росію компʼютерів, дисководів і накопичувачів, моніторів, принтерів, модемів, клавіатур, компʼютерних миш, мобільних телефонів, телевізорів, акумуляторів тощо.
  • Персональні санкції запроваджено проти голови Радбезу Олега Бєлозьорова, ексглави «Уралхіма» Дмитра Мазепіна та його сина автогонщика Нікіти Мазепіна, підприємця Олександра Лебедєва, бізнесмена Фархада Ахмедова та підприємця Давида Давидовича.
  • Під санкції потрапили члени родини бізнесмена Геннадія Тимченка.
  • Нові заходи торкнулися власника групи компаній ЕСП Григорія Березкіна, власника та президента групи компаній «Меркурій» Ігоря Кесаєва, голови ПАТ «Россети» Андрія Рюміна.

Контекст

З початку нападу РФ на Україну Канада запровадила санкції проти майже 1000 фізичних та юридичних осіб із РФ, України та Білорусі. Усього з моменту окупації Криму канадські санкційні заходи торкнулися понад 1400 фізосіб та структур.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні