Microsoft стала найдорожчою в світі. Компанія обійшла Apple за капіталізацією /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Microsoft стала найдорожчою в світі. Компанія обійшла Apple за капіталізацією

Getty Images

Microsoft обігнала Apple і стала компанією-лідером з ринкової капіталізації, пише Reuters. Цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів.

Ключові факти

  • Згідно з даними LSEG, ринкова капіталізація Microsoft становила $2,887 трлн, що є найвищим показником за всю історію, тоді як ринкова капіталізація Apple становила $2,875 трлн на момент закриття у пʼятницю, 12 січня. 
Microsoft стала найдорожчою в світі. Компанія обійшла Apple за капіталізацією /Фото 1

Інфографіка: Reuters

  • Технологічний гігант приділяв значну увагу штучному інтелекту, за останній рік пережив значне зростання. Ринкова вартість Microsoft зросла на понад $1 трлн за рік.
  • Інші технологічні компанії, орієнтовані на штучний інтелект, такі як Nvidia, Meta Platforms та Alphabet також зафіксували значний стрибок своєї ринкової капіталізації минулого року.
Microsoft стала найдорожчою в світі. Компанія обійшла Apple за капіталізацією /Фото 2

Інфографіка: Reuters

  • Microsoft впровадила технологію OpenAI у свій пакет програмного забезпечення для підвищення продуктивності, що допомогло спровокувати відновлення її бізнесу в галузі хмарних обчислень у кварталі з липня до вересня. 
  • Водночас Apple стикається з проблемами зниження попиту, зокрема, на її флагманський продукт – iPhone. Компанія відчуває особливі труднощі в Китаї, ключовому ринку, де відновлення економіки після пандемії COVID-19 йде мляво, а конкуренція з боку Huawei, посилюється, що впливає на її частку на ринку.

Контекст

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що протягом найближчих 12 місяців немає шансів на створення надрозумного штучного інтелекту, до впровадження цієї технології можуть пройти десятиліття. Раніше напередодні звільнення Сема Альтмана з посади гендиректора OpenAI дослідники компанії надіслали раді директорів листа з попередженням про небезпечне відкриття в галузі ШІ.

Після кадрового перевороту в компанії OpenAI вирішила переформатувати раду директорів. Microsoft відіграватиме у ній роль спостерігача без права голосу. Корпорація є ключовим партнером OpenAI, вклавши понад $10 млрд в обмін на значну міноритарну частку. 

На початку 2024-го Microsoft вирішив додати на свою клавіатуру Windows кнопку, яка запускатиме службу Copilot, що стане першою зміною для пристрою за майже три десятиліття. Додавання клавіші підкреслює амбіції компанії в області ПК із підтримкою штучного інтелекту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні