Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Xiaomi зросла на $20 млрд на тлі проблем Apple у Китаї

Ринкова капіталізація виробника електроніки Xiaomi збільшилася на $20 млрд з червня, пише Bloomberg. Китайські виробники смартфонів Android завойовують прихильність клієнтів та інвесторів на тлі падіння продажів Apple у країні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Після запуску наприкінці жовтня 14-ї серії смартфонів Xiaomi отримала понад 1 млн замовлень і акції компанії зросли. Деякі аналітики кажуть, що вони можуть піднятися ще вище. Електромобілі та впровадження штучного інтелекту розглядаються як потенційні додаткові каталізатори.
  • Це другий гучний дебют китайського смартфону за останні кілька місяців після успіху Mate 60 Pro від Huawei. Huawei спровокувала бум китайських акцій на $34 млрд.
  • Інші компанії з Волл-стріт, зокрема Morgan Stanley та Citigroup Inc., вказали на ознаки закінчення спаду продажів смартфонів у Китаї та ймовірне відновлення наступного року. 
  • Несподівано успішне повернення Huawei сприяло підвищенню апетиту китайських споживачів до інноваційних місцевих продуктів.
  • «Наразі продаж iPhone у Китаї втрачає темпи, оскільки багато споживачів не бачать значного поліпшення функціональності нового iPhone», – каже Цзянь Ши Кортезі, керівник фонду GAM Investment Management. 
  • Xiaomi став єдиним з пʼяти найбільших брендів смартфонів, обсяг поставок якого збільшився як у квартальному, так і в річному обчисленні в третьому кварталі, оскільки він зміцнив свої позиції на ключових ринках, таких як Китай та Індія, повідомляє Counterpoint Research. 

Контекст

Xiaomi володіє третім за величиною у світі брендом смартфонів за обсягами постачання. Компанія планує використовувати тисячі своїх магазинів як виставкові зали для власних електромобілів.

Влітку Xiaomi отримала схвалення держоргана Китаю на виробництво електромобілів, що знаменувало собою важливий крок на шляху до мети компанії почати виробництво автомобілів наступного року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні