Категорія
Новини
Дата

Xiaomi отримала дозвіл на виробництво електромобілів у Китаї – Reuters

Корпорація Xiaomi, яка випускає смартфони, отримала схвалення держоргану Китаю на виробництво електромобілів, пише Reuters із посиланням на два джерела. Це знаменує собою важливий крок на шляху до мети компанії почати виробництво автомобілів наступного року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Національна комісія з розвитку та реформ (NDRC), яка регулює нові інвестиції та виробничі потужності в автомобільній промисловості Китаю, раніше цього місяця дала добро на виробництво електромобілів компанії Xiaomi, повідомили джерела. 
  • Схвалення NDRC наближає Xiaomi до масового виробництва електромобілів більш ніж через два роки після того, як компанія вперше оголосила про свої плани, але їй все ще потрібен дозвіл Міністерства промисловості та інформації (MIIT), який оцінює нових автовиробників та моделі на предмет технічних вимог та вимог безпеки.
  • Xiaomi пообіцяла інвестувати $10 млрд в автомобільний бізнес протягом 10 років і поставила за мету розпочати масове виробництво своїх перших автомобілів у першій половині 2024 року. 
  • Поки компанія чекала схвалення, Xiaomi просунулася вперед у цьому підприємстві, завершивши будівництво заводських потужностей, здатних виробляти 200 000 електромобілів щороку в Пекіні, згідно з повідомленням газети Beijing Daily в липні.
  • Xiaomi планує випустити близько 100 000 електромобілів наступного року, повідомило одне з джерел. З минулого тижня компанія також прискорила набір робітників на свій завод, готуючись до нарощування виробництва у грудні, повідомили Reuters два працівники Xiaomi, які не побажали називати свої імена через делікатність питання.

Контекст

Проєкт Xiaomi став лише четвертим з кінця 2017 року, який отримав схвалення NDRC. План Tesla Inc щодо розширення свого заводу в Шанхаї ще не отримав схвалення на реалізацію. Джерела в галузі раніше інформували Reuters, що американський виробник розкішних електромобілів Lucid Group прагне виготовляти автомобілі в Китаї, але йому повідомили, що така можливість мала.

Агентству Reuters не вдалося одразу визначити, чому NDRC надав дозвіл Xiaomi. Його завод із виробництва електромобілів був відзначений муніципальним урядом Пекіна як важливий проєкт модернізації промисловості.

Xiaomi володіє третім за величиною у світі брендом смартфонів за обсягами постачання. Компанія планує використовувати тисячі своїх магазинів як виставкові зали для своїх електромобілів, раніше повідомляло інформагентство.

Компанія увійде до сектору автомобілебудування Китаю в той час, коли найбільший у світі автомобільний ринок бореться з низкою проблем, у тому числі перенасиченням потужностей та уповільненням попиту, які розпалили жорстоку цінову війну та вдарили по рентабельності постачальників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні