Категорія
Новини
Дата

«Київстар» відновив мобільний інтернет у Києві та послугу міжнародного голосового роумінгу

Мобільний оператор «Київстар» усунув проблему з обривами дзвінків, відновив послугу міжнародного голосового роумінгу та стабілізував звʼязок у Києві, повідомляє пресслужба компанії. Також оператор відновив у столиці доступ до мобільного інтернету.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі понад 95% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані. 
  • Абонентам «Київстару» вже доступний голосовий зв`язок, в тому числі – в міжнародному роумінгу, послуги «Домашнього Інтернету». 
  • Також учора було розпочато відновлення доступу до послуг мобільної передачі даних, зокрема на заході України, яке триватиме й сьогодні.
  • У компанії попередили про короткочасні труднощі з якістю зв`язку у деяких населених пунктах. 
  • Також «Київстар» відновив у Києві доступ до мобільного інтернету 4G/LTE, повідомив головний продуктовий директор Михайло Нестор. Першою ж областю, де відновили мобільний інтернет, стала Івано-Франківська.

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Хакери зламали захист «Київстару» через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників, сказав президент компанії Олександр Комаров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні