Категорія
Новини
Дата

Кібератака на «Київстар». Гендиректор компанії розповів про часткове руйнування ІТ-інфраструктури

Частина інтелектуальної ІТ-інфраструктури мобільного оператора «Київстар» зруйнована. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону, коментуючи сьогоднішню кібератаку на компанію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Комаров наголосив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування».
  • Основна ціль атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив голова компанії. 
  • Він пояснив, що під пошкодженням ІТ-інфраструктури мається на увазі, зокрема, ситуація, коли спеціалісти не мають доступу до внутрішніх систем.
  • «Весь периметр, який захищається спеціальною директорією, де прописані усі права, повністю зруйнований», – сказав Комаров.
  • Компанія наразі намагається зрозуміти, скільки часу займе відновлення. «І жодних стейтментів ми ще не робили», – зазначив президент «Київстару».

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

Більше про збій в мережі «Київстар» та його причини читайте в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні