Категорія
Новини
Дата

«Київстар», Vodafone і «Датагруп-Volia» внесуть 400 млн грн у фонд United24

«Київстар», Vodafone та «Датагруп-Volia» нададуть понад 400 млн грн ($13 млн) благодійних внесків у фонд United24. Це перші технологічні компанії, що дали гроші на розбудову цифрової держави, повідомила пресслужба Мінцифри.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Київстар», Vodafone і «Датагруп-Volia» одні з перших підтримали розвиток цифрової України у рамках United24, зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. «Дуже приємно, що саме український бізнес першим підтримав нашу ініціативу», – додав він.
  • На конференції Ukrainian Recovery Conference Мінцифри підписало меморандуми про співпрацю із «Київстаром», Vodafone та «Датагруп-Volia».
  • «Своїм прикладом ми хочемо надихнути інші українські та іноземні компанії підтримати ініціативу президента України зі збору пожертв на користь найскорішого відновлення мирного майбутнього нашої держави», – зазначив президент «Київстара» Олександр Комаров.

Контекст

Через російське військове вторгнення припинили працювати понад 3000 базових станцій мобільних операторів, повідомили в Мінцифри.

На кінець травня у «Київстара» працювало 30% базових станцій у Донецькій області, а в Луганській – нуль. У травні компанія відновила роботу 200 станцій. Лише у Київській, Чернігівській та Сумській областях було пошкоджено близько 30–35% усіх станцій, близько 10–15% зруйновано. 

«Vodafone Україна» заявляв, що на відновлення знищеної війною інфраструктури знадобиться понад 1,5 млрд грн.

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні