Категорія
Новини
Дата

«Київтеплоенерго» заявило про чергові обшуки, робота підприємства заблокована

26 квітня на підприємство критичної інфраструктури КП «Київтеплоенерго» з обшуками прийшли працівники Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві та Служби безпеки України, йдеться у повідомленні КП. Слідчі дії повʼязані з справою про закупівлю запчастин.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, обшуки пов’язані з ухвалою Печерського суду у справі про закупівлю важливих для роботи підприємства запчастин, що нібито була виконана з порушеннями.
  • Пресслужба «Київтеплоенерго» повідомила, що через дії правоохоронців працівники підприємства виявились заблокованими в будівлях та не можуть повною мірою виконувати свою роботу.
  • «Постійні обшуки, тим більше з процесуальними порушеннями, створюють загрозу зриву технологічних процесів вироблення електроенергії та тепла», – йдеться в заяві компанії.
  • Також підприємство попередило, що втручання правоохоронців «може призвести до порушення схем роботи теплоенергетичної інфраструктури Києва та вплинути на процес надання послуг киянам».
  • «Київтеплоенерго» зазначило, що готове співпрацювати з правоохоронцями й надавати всю необхідну інформацію.

Контекст

«Київтеплоенерго» забезпечує столицю тепловою та електричною енергією. На підприємстві працюють понад 9000 працівників, які забезпечують роботу двох ТЕЦ, майже 200 котелень, понад 2700 км теплових мереж і сміттєспалювального заводу «Енергія».

Обшуки в «Київтеплоенерго» розпочалися у 2021 році. У травні 2023-го обшуки проходили в межах кримінального провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами при виконанні будівельно-монтажних робіт.

У жовтні слідчі дії проходили у межах кримінального провадження за підозрою в присвоєнні майна, службовому підробленні та службовій недбалості.

6 вересня в «Київтеплоенерго» відбувалися обшуки за висновками Держаудитслужби. Наприкінці жовтня співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) проводили обшуки у приміщеннях столичних ТЕЦ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні