Категорія
Новини
Дата

Виробник військового спорядження «Балістика» заявив про обшуки. Forbes дізнався подробиці (оновлено)

Компанія «Балістика» 13 лютого повідомила про обшуки в її офісі. Через це, зокрема, не працює технічна підтримка в інтернет-магазині, йдеться у повідомленні компанії на Facebook-сторінці.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Через обшуки в офісі шоу-рум виробника військового спорядження «Балістика» на вулиці Героїв Севастополя, 5а не працює. Також не працює технічна підтримка в інтернет-магазині, повідомляє компанія.
  • «Держава не має стосунку до обшуків у нас», – повідомив Forbes засновник «Балістики» Олександр Довгий. За його словами, це було зроблено за позовом власника військторгу «Велмет» Сергія Міняйлука. «Привід – нібито можлива підробка документів з нашої сторони, які подавалися до судових справ між нами і ТОВ «Велмет», – зазначає Довгий.
  • Судові суперечки між двома військторгами тривають з 2021 року, коли «Велмет» подав позов щодо «патентного тролінгу», каже Олександр Довгий. «Начебто вони мали патент на відкритий підсумок для магазинів і вимагали від нас припинити їхнє виробництво та компенсувати 240 000 грн», – каже засновник «Балістики». Forbes звернувся за коментарем до ТОВ «Велмет».
  • Доповнено. «По справі 2021 року я простив Довгого і намагався піти на мирову угоду. Однак через декілька днів отримав новий позов на 100 000 грн від нього», — каже засновник Velmet Сергій Міняйлук. Новий позов, за словами Міняйлука, був складений по підроблених документах. «Відповідно Нацполіція прийшла до «Балістики» їх вилучити», — каже засновник Velmet.

«Балістика»

«Балістика» – ліцензований виробник бронезахисту в Україні. ТМ «Балістика» є офіційним виробником продукції для ЗСУ та постачальником на замовлення державних структур. Засновник компанії – Олександр Довгий. Згідно з даними YouControl, виручка ТОВ «Балістика» за 2022 рік склала 110 млн грн.

Контекст

За останні місяці посилилися обшуки бізнесу. 17 жовтня 2023 року співвласник !FEST Юрій Назарук повідомив Forbes, що співробітники БЕБ провели обшуки в офісі компанії та вилучили документи. За його словами, силовики вручили Назаруку підозру, у якій звинуватили холдинг !FEST у несплаті податків.

Пізніше детективи БЕБ заявили, що у Львові викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингу, до складу якого входять 60 ресторанів і торгових точок. Попередньо збитки, завдані держбюджету, оцінюються у понад 50 млн грн, йдеться в повідомленні пресслужби БЕБ.

На початку 2024 року СБУ прийшла з обшуками до єдиного в Україні виробника аптечок для ЗСУ, підприємства «Київгума».

Раніше гендиректор підприємства Андрій Острогруд повідомляв про тиск з боку правоохоронних органів на його компанію і повʼязував його з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва. Гендиректор «Київгуми» є одним з ініціаторів громадського руху «Маніфест 42», спрямованого на протидію корупційному тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні