Категорія
Новини
Дата

Китайська Xiaomi веде переговори про виробництво електромобілів під брендом BAIC – Bloomberg

Китайська корпорація Xiaomi Corp почала переговори з Beijing Automotive Group Co. (BAIC) про співпрацю у виробництві електромобілів. Таким чином технологічний гігант прагне виконати обіцянку виробляти свої власні автомобілі до 2024 року, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Наразі обговорюються різні варіанти, включно з купівлею Xiaomi частки в пекінського заводу Hyundai No.2, який має повну ліцензію на виробництво автомобілів у Китаї. 
  • За інформацією джерел, Xiaomi розглядає можливість обʼєднання виробництва, оскільки стикається із затримками в отриманні ліцензії на самостійне виробництво автомобілів.
  • У межах співпраці можуть зʼявитися автомобілі, які випускає бренд електромобілів Beijing Automotive. 
  • У той час як застарілий завод Hyundai No.2 потребує суттєвої модернізації для виробництва електромобілів, BAIC має виробничі потужності, які можна використовувати для виробництва автомобілів Xiaomi-BAIC, додали вони.
  • Акції BAIC Motor Corp, контрольним акціонером якої є BAIC Group, зросли на 30,5%. Xiaomi у Гонконгу компенсувала втрати на 0,7% і зросла на 3,3%, тоді як акції BAIC BluePark у Шанхаї підскочили на 10% денного ліміту.
  • Обговорення попередні, і немає жодних гарантій, що переговори приведуть до угоди, кажуть джерела. 

Контекст

Ця співпраця дала б змогу співзасновнику Xiaomi Лей Цзюню виконати обіцянку інвестувати близько $10 млрд протягом 10 років у виробництво автомобілів під брендом Xiaomi. 

BAIC та південнокорейський автовиробник Hyundai Motor Co. відкрили завод Hyundai No.2 у Пекіні у 2008 році як спільне підприємство. Збитки на цьому підприємстві можуть, як і раніше, позначатися на доходах BAIC, оскільки відновлення продажів партнерства стримується іміджем бренду бюджетних автомобілів, тоді як рівень завантаження заводів щосили намагається перевищити 50%, писали в березні аналітики Bloomberg Intelligence.

Декілька фірм у китайському секторі електромобілів отримали дозволи на виробництво автомобілів унаслідок придбань. 

WM Motor Holdings Ltd., яка розглядає можливість залучення $1 млрд у ході первинного публічного розміщення акцій у Гонконгу, купила Huanghai Auto у 2017 році для отримання ліцензії. 

Li Auto Inc. отримала ліцензію, придбавши Chongqing Lifan Auto Co. за 650 млн юанів ($95 млн) у 2018 році.

У 2021 році китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp планував створювати електрокари під власним брендом на заводі Great Wall Motor. Great Wall базується в місті Баодін і є найбільшим виробником пікапів у Китаї, зазначає Reuters. Торік автовиробник продав 1,11 млн автомобілів. Great Wall Motor почала постачати свою продукцію до Європи у вересні 2006 року. Компанія також будує завод із виробництва електромобілів у Китаї разом із німецьким BMW AG.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні