Категорія
Новини
Дата

Xiaomi планує випускати власні електромобілі. Причина – смартфонний бізнес приносить невелику маржу

Китайський виробник смартфонів Xiaomi Corp планує створювати електрокари під власним брендом на заводі Great Wall Motor. Бажання Xiaomi виробляти електромобілі пов'язано з тим, що смартфонний бізнес приносить невелику маржу, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Обидві компанії планують оголосити про партнерство на початку наступного тижня.
  • Електромобілі будуть розраховані на масовий ринок, а їхній випуск має початися в 2023 році.
  • За даними джерел, Great Wall, яка раніше не пропонувала виробничі послуги іншим компаніям, надасть інженерні консультації для прискорення проєкту.
  • Вартість акцій Xiaomi виросла на понад 9% у п'ятницю. Акції Great Wall у Гонконзі зросли більш ніж на 15%, а акції в Шанхаї – на максимальний денний ліміт у 10%.

Контекст

Намір виробляти електроавто пов'язаний із тим, що Xiaomi прагне диверсифікувати свої потоки доходів від бізнесу зі смартфонів. Цей напрям становить основну частину доходу компанії, але приносить невелику маржу. У березні Xiaomi відзначила зростання витрат на виробництво смартфонів через глобальну нестачу мікросхем і повідомила про квартальний дохід, який нижчий за ринкові очікування.

Xiaomi – не перша техкомпанія, що планує виробництво власних автомобілів. Зокрема, лідер серед китайських пошукових систем Baidu розраховує випустити свій перший електрокар через три роки. Також над створенням власного електромобіля працює Apple. Як повідомляв CNBC, випустити Apple Car компанія прагне в 2024 році.

Крім того, Huawei почала внутрішнє проєктування електроавто і планує офіційно запустити проєкт уже цього року. За останній квартал 2020 року Huawei продала 33 млн смартфонів, що на 41% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2019-го. Через це вона вперше вийшла з п'ятірки лідерів виробників смартфонів, опинившись на 6-й сходинці.

Довідка

Great Wall базується в місті Баодін і є найбільшим виробником пікапів у Китаї, зазначає Reuters. Торік автовиробник продав 1,11 млн автомобілів. Great Wall Motor почала поставляти свою продукцію до Європи в вересні 2006 року. Компанія також будує завод із виробництва електромобілів у Китаї разом із німецьким BMW AG.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні