Категорія
Новини
Дата

Китайські акції у Гонконзі обвалилися до рівня 2008 року на тлі повідомлень про можливе надання Китаєм військової допомоги РФ

Китайські акції, які котируються у Гонконзі, обвалилися в понеділок до рівня світової фінансової кризи 2008 року на тлі побоювань щодо можливої готовності Китаю надати військову допомогу Росії, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Індекс Hang Seng China Enterprises закрився з падінням на 7,2%. Це стало найбільшим падінням з листопада 2008 року, пише видання.
  • Індекс Hang Sang Tech обвалився на 11%, що стало його найгіршим падінням з моменту запуску індикатора в липні 2020 року.

Контекст

Державний департамент США розіслав дипломатам США та Азії телеграми про те, що Китай «сигналізував відкритість» до ідеї надати військову допомогу Росії в контексті її вторгнення в Україну. Financial Times повідомляє про це із посиланням на чиновників, які знайомі з телеграмами американських дипломатів. Але телеграми не містили інформації, чи надав Пекін допомогу Росії зараз або надасть у майбутньому.

Американські посадовці кажуть, що Росія попросила у Китаю надати їй військову техніку для підтримки свого вторгнення в Україну, передає Financial Times. Росія просила у Китаю військову техніку та іншу допомогу. Вони відмовилися повідомити подробиці, про яку техніку йдеться.

Посольство Китаю у США в неділю заявило, що не знає про будь-який запит Росії чи позитивну відповідь Китаю Москві. Росія в понеділок також заперечила будь-який запит до Китаю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні