Категорія
Новини
Дата

Китайські акції у Гонконзі обвалилися до рівня 2008 року на тлі повідомлень про можливе надання Китаєм військової допомоги РФ

1 хв читання

Китайські акції, які котируються у Гонконзі, обвалилися в понеділок до рівня світової фінансової кризи 2008 року на тлі побоювань щодо можливої готовності Китаю надати військову допомогу Росії, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Індекс Hang Seng China Enterprises закрився з падінням на 7,2%. Це стало найбільшим падінням з листопада 2008 року, пише видання.
  • Індекс Hang Sang Tech обвалився на 11%, що стало його найгіршим падінням з моменту запуску індикатора в липні 2020 року.

Контекст

Державний департамент США розіслав дипломатам США та Азії телеграми про те, що Китай «сигналізував відкритість» до ідеї надати військову допомогу Росії в контексті її вторгнення в Україну. Financial Times повідомляє про це із посиланням на чиновників, які знайомі з телеграмами американських дипломатів. Але телеграми не містили інформації, чи надав Пекін допомогу Росії зараз або надасть у майбутньому.

Американські посадовці кажуть, що Росія попросила у Китаю надати їй військову техніку для підтримки свого вторгнення в Україну, передає Financial Times. Росія просила у Китаю військову техніку та іншу допомогу. Вони відмовилися повідомити подробиці, про яку техніку йдеться.

Посольство Китаю у США в неділю заявило, що не знає про будь-який запит Росії чи позитивну відповідь Китаю Москві. Росія в понеділок також заперечила будь-який запит до Китаю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні