Категорія
Новини
Дата

Конгрес США планує виділити майже $40 млрд допомоги Україні замість запрошених Байденом $33 млрд

Палата представників американського Конгресу може у вівторок проголосувати за виділення Україні $39,8 млрд додаткової допомоги. Про це пише Reuters з посиланнями на двох поінформованих співрозмовників.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як пише видання, законодавці-демократи вже погодилися з цією пропозицією, яка перевищує раніше запрошені Джо Байденом $33 млрд. За словами джерел, нова пропозиція включає додаткові $3,4 млрд на військову допомогу і $3,4 млрд — на гуманітарну.
  • Лідери Сенату, за інформацією джерел, заявили, що вони також готові діяти швидко, щоб законопроєкт був підписаний президентом якнайшвидше.
  • Пропозиція про додаткове фінансування на боротьбу з COVID-19, яку деякі демократи хотіли обʼєднати із надзвичайним фінансуванням України, тепер розглядатиметься окремо.

Контекст

28 квітня Адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес схвалити фінансування в розмірі $33 млрд для підтримки української армії.

Напередодні Байден виступив із заявою, в якій закликав законодавців ухвалити законопроєкт та подати йому на підпис у найближчі кілька днів. «Ми не можемо дозволити, щоб наші поставки допомоги припинилися, поки ми чекаємо на подальші дії Конгресу», – сказав він.

Уже виділених Вашингтоном коштів на військову допомогу Україні має вистачити майже до кінця місяця, але потрібно, щоб Конгрес США схвалив новий запит, заявив речник Пентагону Джон Кірбі.

Байден у понеділок уже підписав закон про ленд-ліз для України, покликаний спростити надання військової допомоги Києву. У поясненні до документа на сайті Конгресу йдеться, що цей закон надасть право адміністрації США протягом 2023 фінансового року надавати військову техніку Україні та іншим країнам Східної Європи.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні