Категорія
Новини
Дата

«Ковальська» поступово відновлює роботу і оцінює можливість релокації частини потужностей

Промислово-будівельна група «Ковальська» створила робочу групу для оцінки доцільності переносу частини виробничих потужностей на захід України в рамках промислового хабу в Розвадові чи пошуку майданчика у Львові. Наразі група поступово відновлює роботу своїх підприємств, пише ЕП.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія аналізує ринок, потенціал споживання будівельної продукції. В планах – відновлення реалізації проєкту будівництва заводу з виробництва газобетону, заявляє група. 
  • «Ковальська» наразі відновлює роботу виробничих ліній на трьох заводах в Києві, кар’єрах у Житомирській області та будівельному хабі в Львівській області.
  • На чернігівському підприємстві «Будіндустрія» проводиться оцінка пошкоджень внаслідок обстрілів. Найближчим часом будуть проведені ремонтні роботи та відновлене виробництво. 
  • Підприємство «Енерджи продакт», що випускало газобетон, знаходиться на тимчасово окупованій території у Новій Каховці. Виробництво зупинено до відновлення контролю над містом українською владою.
  • На будівельних майданчиках «Ковальської» в Києві роботи ще не відновлено, наразі відбувається аудит обʼєктів та мобілізація необхідних ресурсів для їх завершення.

Контекст

З 24 лютого група «Ковальська» зупинила більшість підприємств. В квітні почалося поступове відновлення. Близько 10% співробітників компанії мобілізовано, повідомив гендиректор «Ковальської» Сергій Пилипенко.

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, група «Ковальська» планувала у найближчі два роки збудувати у Львівській області два заводи: з виробництва газобетонних блоків та сухих будівельних сумішей. Загальна сума інвестицій у проєкти оцінювалася у €70 млн.

Група «Ковальська» обʼєднує понад 20 підприємств у сфері видобутку сировини, виробництва будівельних матеріалів та девелопменту. Продукція представлена брендами «Бетон від Ковальської», «Авеню», Siltek та іншими. Підприємства групи працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській та Чернігівській областях. Загальна кількість працівників – понад 5000. Крім промислових активів «Ковальська» займається будівництвом житлових обʼєктів у Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні