Категорія
Новини
Дата

Країни Балтії та Польща закликали ЄС заборонити перевезення вантажів РФ європейськими автошляхами

1 хв читання

Міністри транспорту країн Балтії та Польщі закликали країни Євросоюзу заборонити перевезення вантажів автомобільним транспортом до РФ та Білорусі, а також провезення вантажів із цих країн, пише Інтерфакс-Україна. У зверненні також міститься заклик заборонити захід російських та білоруських суден у порти ЄС.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс підписав спільне звернення трьох міністрів транспорту країн Балтії та Польщі до відомств ЄС та інших колег із закликом запровадити загальноєвропейську заборону на дорожні перевезення в/з Росії та Білорусі, крім того забороняючи суднам заходити до портів ЄС.
  • «Дії ЄС необхідні тут і зараз. Ми сподіваємося, що глави держав і урядів ЄС, які зустрілися в четвер у Брюсселі, не вагатимуться», — додав Скуодіс.

Контекст

Раніше активісти у Литві та Польщі протестували проти перевезення вантажів автомобільним транспортом між країнами ЄС та РФ. Литва погоджує з іншими країнами регіону ініціативу заборонити російським та білоруським суднам заходити до їхніх портів. Проте литовська премʼєрка Інгріда Шимоніте заявила, що краще було б ухвалити рішення загалом у ЄС, оскільки це закрило б можливості для юридичних спорів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд