Категорія
Новини
Дата

Німецький ритейлер Metro не планує припиняти роботу в Росії

Міжнародна торговельна компанія Metro зі штаб-квартирою в Німеччині продовжує діяльність у Росії. Про це пише російський Інтерфакс.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Основні факти:

  • «Metro не планує припиняти свою діяльність у Росії. Останнім часом компанія показує стабільне зростання», — повідомили «Інтерфаксу» у пресслужбі Metro Group.
  • Російський підрозділ Metro працює у штатному режимі: «Постачання стабільні, нестачі продуктів не передбачаємо. Наша основна робота та відповідальність – стежити за тим, щоб на полицях було достатньо товарів, щоб постачання було стабільним, а ціни – розумними».

Контекст:

Metro спеціалізується на дрібнооптових продажах. Крім роздрібних, її клієнтами є кафе, ресторани, офіси тощо. У Росії перші торгові центри Metro відкрилися 2001 року. Сьогодні їх 93.

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – хто ще припинив бізнес із РФ, читайте в нашому тексті «Які світові компанії більше не ведуть бізнес із Росією».

Відмовилися припиняти співпрацю компанія Coca-Cola, Nestle SA, виробник автомобілів Stellantis, Danone, хімічна група BASF і виробник годинників SwatchGroup. Жодних заяв не робила Pepsico, для якої російський ринок є другим за розміром після Мексики, ідеться у її фінансовому звіті. За 2021 рік компанія заробила в РФ $3,4 млрд.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні